Аеропорт Тернополя відмовився прийняти літак з евакуйованими з Китаю українцями

Новини 18 Лютого, 2020 1 630

Фото: Аеропорт відмовив Державіаслужбі у прийнятті літака з Китаю / фото aeroport.te.ua

Сьогодні на Тернопільщині місцеві жителі на знак протесту проти ймовірного поселення на карантин українців з Китаю у санаторії «Медобори» облаштували на під’їзді до нього кілька блокпостів

Аеропорт Тернополя, який перебуває на балансі обласної ради, відмовив Державній авіаційній службі прийняти літак з Китаю з евакуйованими через коронавірус українцями.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на УНІАН, про це у Facebook написав перший заступник голови Тернопільської облради Василь Деревляний.

«Вчора, 17 лютого, Державіаслужба в телефонному режимі зверталася до керівництва аеропорту про можливість прийняти літак з евакуйованими, на що отримала обґрунтовану відмову», – написав Деревляний.

Також він вважає неприпустимою ідею розмістити українців, яких евакуюють з Китаю, в санаторії «Медобори» на Тернопільщині.

За його інформацією, з цього приводу депутати облради ініціюють позачергову сесію.

«Фракції Тернопільської обласної ради звернулися до голови Тернопільської обласної ради з вимогою про невідкладне скликання сесії Тернопільської обласної ради за участю керівництва Тернопільської ОДА для обговорення вкрай важливої і небезпечної для жителів області та Західної України ситуації в цілому.

За нашою інформацією, голова Тернопільської ОДА Ігор Сопель та власник санаторію «Медобори» Василь Мартинюк дали згоду на прийняття цих людей… Спільно маємо захистити громаду області», – написав Деревляний.

Окрім того, сьогодні вранці депутати Микулинецької ОТГ, на території якої розташований вказаний санаторій, на позачерговій сесії закликали керівництво держави «допомогти та протидіяти незаконному розміщенню евакуйованих громадян України з Китаю в санаторії «Медобори». У своєму зверненні депутати вказують, що санаторій не пристосований до такої надзвичайної ситуації, а також наголошують, що потенційний приїзд евакуйованих спричинив збурення громади, яка зібралася на мітинг і погрожує перекриттям доріг.

Керівник санаторію Мартинюк на вимогу громади під час мітингу написав заяву, що підтримує рішення сесії, і запевнив, що без погодження з жителями ОТГ заклад не прийме евакуйованих українців. Він додав, що санаторій був лише в списку закладів, які розглядали для можливого карантину.

Як повідомляв УНІАН, літак для евакуації українців вилетить в Ухань сьогодні, 18 лютого, і повернеться до України у четвер, 20 лютого.

Учора, 17 лютого, міський голова Тернополя Сергій Надал звернувся до голови Тернопільської ОДА Ігора Сопеля та голови облради Віктора Овчарука, у якому закликав запобігти можливому розміщенню в санаторії «Медобори» українців, яких планують евакуювати з Китаю.

У свою чергу Сопель відповів, що офіційного підтвердження наміру привезти на Тернопільщину евакуйованих з Китаю українців немає.

Сьогодні на Тернопільщині місцеві жителі на знак протесту проти ймовірного поселення на карантин українців з Китаю у санаторії «Медобори» облаштували на під’їзді до нього кілька блокпостів.

Як повідомлялося, Козицький підтвердив, що аеропорт “Львів” здатний прийняти літак з українцями з Китаю.

 

Коментарі

Позначки: , , , , , ,