Аеропорт “Львів” розпочав виконання вантажних перевезень

Новини 05 Вересня, 2019 239

Наприкінці серпня ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» ім. Данила Галицького зробив дуже важливий крок вперед – розпочато виконання вантажних перевезень, які в перспективі мають стати регулярними. Про це пише прес-служба аеропорту.

Це окремий напрямок діяльності аеропорту, який свідчить про досягнення високого рівня розвитку. Таким чином, після подолання показника у мільйон пасажирів та перспектив досягнення двохмільйонного результату у 2019 році, летовище взялося підкоряти нові горизонти.

Партнером аеропорту «Львів» у цій справі стала авіакомпанія «Елерон». Цікаво, що не менш примітна авіаційна подія, пов’язана з перевезенням вантажів і пошти, відбулася більше, як 100 років тому – у 1918 році аеропорт Львова увійшов у маршрут першої у світі авіаційної пошти, яка сполучала Відень та Київ, а в перспективі мала намір долучити й інші великі міста України. У ці далекі часи переліт займав близько 13 годин.

Зараз час доставки займає трохи більше години. Перевезення поки відбуваються у тестовому режимі, але вже стартові рейси показали, що послуга має майбутнє і буде користуватися попитом.

Перші рейси відбувся за маршрутом Київ-Львів-Київ, а 4 та 5 вересня були здійснені польоти у напрямку Львів-Дніпро-Львів.

Далі планується сполучення з іншими містами-мільйонниками України, зокрема Одесою і Харковом. Також в планах поширити послугу на інші міста Східної і Західної України з гарантованою доставкою на наступний день.

Станом на сьогодні було виконано три рейси зі Львова до Києва, під час яких було перевезено 5,2 тонни вантажів. З Києва до Львова було проведено 4 рейси, доставлено майже 8 тонн пошти. У Дніпро перевезено 1,5 тонн, до Львова повернулись майже 3,2 кілограми вантажу.

«Це визначна віха в розвитку аеропорту Львова! Ми стаємо хабовим центром не лише для пасажирських перевезень, а й для вантажних! Це неймовірно! Дякую Українській вантажній авіакомпанії «Елерон» за прийнятий виклик та рішення про виконання рейсів по перевезенню вантажів зі Львова до Києва та далі.
Дякую партнерам за довіру до львівського летовища! Ми таки ростемо і саме прийшов час для розвитку вантажних перевезень!», – розповіла про нову послугу та поділилася емоціями від чергового успіху генеральний директор аеропорту «Львів» Тетяна Романовська

Перевезення здійснюються літаком Ан-26 з реєстраційним номером UR-CSK української транспортної авіакомпанії “Елерон”. Це повітряне судно стало відомим завдяки лівреї, яку воно отримало під час зйомок в голлівудському блокбастері “Нестримні” (The Expendables) зі Сильвестром Сталлоне та плеядою інших зірок в головних ролях.

Коментарі

Позначки: ,