Адвокати Порошенка назвали нові справи від Венедіктової юридичним абсурдом

Новини 08 Квітня, 2020 3 817

Скриншот відео/ФБ Петро Порошенко

Адвокати п’ятого президента України Петра Порошенка вважають відкриття нових справ проти їхнього підзахисного продовженням переслідувань, а відкриття справ за видання президентом указів назвали юридичним трешем і абсурдом.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на адвокатів Іллю Новікова та Ігоря Голованя.

“Конкретно це рішення – це спроба звернути в нову обгортку ситуацію, яка розвивалася напередодні відставки прокурора Рябошапки…

Були опубліковані проекти підозр, які Венедиктова намагалася переконати Рябошапку підписати. Рябошапка відмовився. В одному зі своїх інтерв’ю він називав це “юридичним трешем

Я можу з ним погодитися, це дійсно юридичний треш – спроба переводити в кримінальну площину питання конституційних повноважень президента щодо призначення суддів – це треш”, – зазначив Новіков.

Адвокат підкреслив, що в новій справі проти Порошенка правового змісту немає. Він заявив, що ці спроби дискредитують Верховний суд і всіх його суддів всередині країни і на міжнародному рівні.

Новіков також заявив, що для Венедіктової в цій історії є “особистий сюжет”. Він нагадав, що вона свого часу не пройшла конкурс на посаду судді Верховного суду, а тепер відкриває справу щодо тих, хто цей конкурс пройшов.

Адвокат Головань додав, що Венедіктова стала генпрокурором саме для того, щоб інтенсифікувати переслідування п’ятого президента. За його словами, реєстрація проваджень щодо видання президентом указів, тобто щодо реалізації президентом конституційних повноважень – це “абсолютний юридичний абсурд”.

Головань також зазначив, що справа була заведена в тому числі за статтею 364 (зловживання владою), ця стаття підслідних тільки НАБУ, але розслідування віддано в ДБР, яким раніше керувала Венедіктова.

Коментарі

Позначки: , ,