Адміністрація Трампа поки не вводить нові санкції проти РФ

Новини 30 Січня, 2018 169

Ілюстративне фото

Адміністрація президента США Дональда Трампа не буде негайно вводити додаткові санкції проти Росії відповідно з новим законом

“Сьогодні ми повідомили Конгресу, що це законодавство і його реалізація стримують продаж російського військово-промислового комплексу. Ми вважаємо, що з моменту прийняття закону іноземні уряди відмовилися від запланованих або оголошених покупок в кілька мільярдів доларів на придбання продукції російського ВПК”, – заявила глава прес-служби Держдепартаменту Хізер Ноєрт, повідомляє Reuters.

Очікувалося, що 29 січня влада США оголосить про введення пакету санкцій щодо осіб і компаній, які є великими клієнтами російського оборонно-промислового комплексу в рамках закону “Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій” (CAATSA), підписаного Трампом в минулому році.

Згідно із законом, 29 січня адміністрація США повинна представити Конгресу так звану “Кремлівську доповідь” про російську політичну і бізнес еліти.

Сенатор США від Демократичної партії Бен Кардін повідомив, що Адміністрація США провела для Конгресу засекречений брифінг з питань введення санкцій.

“Закон про санкції для Росії включає положення, що передбачають санкції щодо тих, хто проводить значні операції з російськими оборонними і розвідувальними секторами, в разі, якщо вони не продемонструють істотне скорочення цієї торгівлі”, – повідомив сенатор.

“США повинні бути готові ввести санкції, якщо закон буде явно порушений. Адміністрація не повинна розслаблятися в цих зусиллях, і я очікую постійного і регулярного діалогу з цього питання”, – додав він.

Коментарі

Позначки: , ,