Адамик виступив проти перейменування лікарні у Львові

Новини 23 Березня, 2021 613
Петро Адамик

Петро Адамик

Перейменування КЛШМД пропонують не виносити на розгляд засідання сесії Львівської міськради, яке відбудеться 25 березня.

Про це розповів депутат ЛМР, голова фракції «Європейська Солідарність» Петро Адамик, пише “Четверта студія”.

За словами Петра Адамика, депутатський корпус забезпечив всі фінансові запити медичних установ міста, які пов’язані з лікуванням львів’ян від коронавірусу. Саме тому в депутатів виникає запитання, чому виконавча влада міста на чолі з міським головою Андрієм Садовим не змогла підготуватися до нової хвилі пандемії попри значні ресурси, повноваження та час, які вони мали.

«Лікарі Львова просять пояснити ситуацію з перейменуванням Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги у Клінічне територіальне медичне об’єднання імені Святого Пантелеймона.

Як голова фракції “Європейська Солідарність” Львів я пропонуватиму зняти це питання з розгляду сесії Львівської міської ради 25 березня. Вважаю, що в умовах боротьби з пандемією ми не можемо приймати поспішні рішення, які можуть розбалансувати систему роботи комунальних медичних закладів Львова та збурити медичну громадськість», – розповів Петро Адамик.

Він наполягає на тому, що будь-які пропозиції щодо реорганізації роботи медичних установ міста мусять виносити на розгляд депутатів лише після розроблення та затвердження Стратегії розвитку медичної галузі у Львові.

На його думку, саме цей документ повинен дати чітку відповідь не лише щодо укрупнення, перепрофілювання чи закриття окремих медичних закладів, але й визначити пріоритети та план дій для того, щоб місто успішно подолало пандемію, а також створило протягом найближчих років сучасну та доступну для всіх львів’ян систему високоякісних медичних послуг у Львові.

«Львівська міська рада утворила робочу групу з розроблення Стратегії розвитку медичної галузі у Львові. До складу увійшли медики, депутати та представники виконавчої влади.

Сподіваюся, що проєкт Стратегії винесуть на обговорення вже найближчим часом.

Пропоную всім медичним середовищам Львова долучитися до її розроблення, подати власні пропозиції та зауваги. Від вашої активної участі в цьому процесі залежить те, щоб значні кошти, які депутати Львівської міської ради призначають на фінансування муніципальної медицини, використали максимально ефективно», – резюмував Петро Адамик.

Коментарі

Позначки: , ,