9 територіальних громад Львівщини досі не створили Служби у справах дітей

Новини 18 Вересня, 2021 91

9 територіальних громад Львівщини досі не створили Служби у справах дітей

Бездіяльність окремих голів громад блокує реалізацію соціальних програм і закупівлю житла дітям-сиротам,  – на цьому в інтерв’ю журналістам суспільного телеканалу UA: Львів наголосив голова комісії з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій Львівської обласної ради Микола Іщук.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу облради.

Він зазначив, що  причини та мотиви таких рішень, прийнятих  керівниками місцевого самоврядування необхідно  з’ясовувати  разом із правоохоронцями.

«Я не прихильник того, щоб усі проблеми перекладати на плечі голів територіальних громад, усі ми розуміємо, що цей рік був для представників самоврядування складним. Але закупівля жила для дітей-сиріт це пріоритет і зобов’язання для влади усіх рівнів. В регіональній Програмі  забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у Львівській області на 2021 рік ми передбачили 8 мільйонів гривень. Станом на вересень, з цієї програми за співфінансуванням з громадами в області придбали 15 квартир для 17 дітей-сиріт. Йдеться про відповідальність кожного керівника громади», – розповів Микола Іщук.

В кінці року ми  проведемо аналіз використання коштів з обласних соціальних програм та державних субвенцій, врахуємо недоліки та на 2022 вдосконалимо статті й заходи, щоб раціонально розрахувати й знову виділити кошти, необхідні для забезпечення потреб соціально незахищених категорій громадян, які зареєстровані на Львівщини.

«Система соціального захисту реорганізується. Категорії людей, які претендують на пільги та виплати  облікуються у відділах соціального захисту територіальних громад. Важливо відповідально до цього підійти, щоб ні про кого не забути. Опікою держави мають бути охоплені всі категорії громадян, водночас видатки з бюджету мають проводитися раціонально і з користю для суспільства», – підсумував  депутат та закликав працівників благодійних фондів й громадських організацій долучитися до дорадчої ради, яку формують при комісії з питань соціального захисту, щоб врахувати усі думки, запити та потреби людей.

Коментарі

Позначки: ,