641 мільйон гривень надійшов у держказну від приватизації державного майна на Львівщині

Новини 14 Січня, 2022 84

Торік у Львівській області приватизували 17 об’єктів, до державного бюджету від приватизації скерували понад 641, 3 млн грн.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОДА.

Серед об’єктів:

  • Окреме майно «Львівської виправної колонії (№ 48)» по  вул. Хуторівка, 2,  продали 3 червня  на аукціоні, (стартова ціна – 132,674 млн грн, зросла у майже 3 рази до 377,5 млн грн).
  • Окреме майно «Львівської виправної колонії (№ 48)» по  вул. Хуторівка, 4,  продали 3 червня на аукціоні (стартова ціна – 3,386 млн грн зросла у понад 8 разів до 30 млн грн).
  • Рава-Руський спиртзавод  продали 14 травня (стартова ціна зросла з 27,7 млн грн  до 31,7 млн грн).

Як зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький, головна мета приватизації – перетворення непродуктивних активів на продуктивні шляхом залучення інвестицій в модернізацію активів.

“Прозора приватизація непрофільних державних активів забезпечить державі фінансовий ресурс до бюджету та податкові надходження від діяльності успішних бізнес-проектів, а місцеві громади – ревіталізацію занедбаної території, пожвавлення економіки та нові робочі місця”, – наголосив Максим Козицький.

Як повідомили у департаменті економічної політики, на сьогодні в Україні понад 3600 державних підприємств, якими керують 96 органів управління. Близько 1000 – непрацюючі, які вже можна лише ліквідувати,  борги перевищують вартість.

Зазначимо, найближчий аукціон об’єктів приватизації  заплановано на 15 лютого. Це Окреме майно Вузлівського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП “Укрспирт зі стартовою ціною 10,  5 млн грн.

Коментарі

Позначки: