Мешканці Дрогобича досі не отримали від влади обіцяних квартир і проживають у жахливих умовах

Новини 13 Вересня, 2019 142

Сьогодні, 13 вересня, під час брифінгу стосовно обвалу будинку у Дрогобичі, стало відомо, що 56 сімей з 118 осіб, які постраждали внаслідок трагедії, очікують на нове житло.

Станом на зараз усі сім’ї розселили по різних квартирах у Дрогобичі та його околицях. Не всім сім’ям пощастило отримати тимчасові помешкання з гідними умовами проживання.

Мер Дрогобича Тарас Кучма виправдовувався за неналежні умови місць тимчасового перебування декотрих мешканців горе-будинку тим, що таку велику кількість тимчасових помешкань потрібно було знайти у рекордно малі терміни, тож не всім сім’ям пощастило з умовами проживання.

Стосовно ж квартир для постійного місця проживання, то станом за зараз відомо про те, що для закупівлі квартир постраждалим мешканцям необхідно близько 45 млн. грн – понад 16 тис. грн за кв. м, однак спершу необхідно отримати висновки експертів щодо аварійності будинку і лише після офіційного висновку про непридатності будинку для проживання буде повномасштабно запущено процес закупівлі квартир.

“4 вересня голова Львівської ОДА дав розпорядження виділити 1 млн 200 тис. грн на фінансову підтримку, по 100 тис. грн для тих. хто втратив рідних і близьких, 75 тис. грн для осіб з важкими травмакми та 50 тис. – з легкими”, – запевнив журналістів під час брифінгу перший заступник голови ЛОДА Василь Лозинський.

Додамо, що через заборону будь-якого підходу до будинку мешканці навіть прилеглих до обваленої частини будинку під’їздів, не можуть поки повиносити цінні речі зі своїх осель.

Зі слів експертів, все ж такий шанс у мешканців може з’явитись після оприлюднення офіційних висновків. Щоправда, ймовірніше всього, не у всіх: ті помешкання, у під’їздах яких є підвали, не отримають такої можливості, через високий рівень ризику нового обвалу.

Нагадаємо, один з під’їздів будинку Дрогобичі, що на вул. Грушевського, 101 обвалився вночі 28 серпня. Восьмеро людей загинули, семеро – перебувають в лікарнях. Поліція затримала двох комунальників ЖЕКу, що обслуговує будинок, за звинуваченням у службовому недбальстві, що призвело до трагедії.

А трохи раніше львівська журналістка Марта Шикула писала на своїй сторінці у Facebook про жахливі умови, у яких тепер живуть декотрі сім’ї постраждалих.

Коментарі

Позначки: , , ,