37 років на сцені: до свого дня народження ТанцТеатр «Життя» презентує відео «Після грози»

Новини 20 Жовтня, 2023 93

За час війни змінилося багато всього, але незмінна наша Віра у Перемогу. Віра, яка надихає продовжувати цей шлях – щодня, щосекунди, разом. Іншого шляху не існує!

Знаменитий український ТанцТеатр «Життя», відомий переможним виступом на «Євробаченні-2004» із Русланою, гастролями у понад 50-ти країнах світу та резонансними сольними проектами «Ремінісценцій.UA», «Етноеволюція» та «ДНК», перегортає 37-му сторінку у своїй творчості. Колектив не припиняє активно працювати, гастролювати, волонтерити і створювати нові проекти навіть у час повномасштабної війни. До свого дня народження «Життя» презентує відео «Після грози» – під символічним та актуальним гаслом: «Сенс життя не в тому, щоб чекати, коли закінчиться гроза. А в тому, щоб вчитися танцювати під дощем». 

Про це ІВ Четверта студія повідомила Галина Гузьо.

  • Ось і наші 37! Незліченна кількість ідей, постановок, концертів, гастролей, міст, країн – скільки за цей час сталося і скільки всього змінилося! – каже засновниця і керівниця ТанцТеатру «Життя», народна артистка України Ірини Мазур. – Не змінювались лише наші цінності. Ми вперто просували українське тоді, коли його вважали «неформатом». Ми дико працювали – буквально до протертих підошв і проламаних сцен – щоб Україна перемогла на «Євробаченні» у Стамбулі! Ми ніколи не говорили про «мистецтво поза політикою», а навпаки – його мовою намагалися проговорювати усе, що допомагало б нам, українцям, долати історичні травми і здобувати віру у себе й у свій Рід.

Відео «Після грози» – це історія про будні танцювального колективу в часі великої війни. Про те, як творча родина-команда уже 37 років відчуває ритм серця партнера і творить «синхрон» не лише у танці, а й поза сценою – у щоденному житті. Не зважаючи на дощі, грози, революції, війну… Цікаво, що у відео використані архівні кадри, які зняв відомий режисер Олесь Санін для кліпу Руслани. Тоді танцюристи «Життя» знімалися в екстремальних умовах – вночі наскрізь мокрими при 12-градусній температурі.

ТанцТеатр «Життя» продовжує творити свою танцювальну історію і вражати світ українським колоритом та незламним духом наших людей. Лише за останні півтори року таланту та майстерності танцюристів знаного українського колективу аплодували в Німеччині, Швеції, Естонії, Польщі, Румунії, Чехії… «Життя» взяло участь у десятках благодійних заходів у підтримку ЗСУ.

  • За час війни змінилося багато всього, але незмінна наша Віра у Перемогу. Віра, яка надихає продовжувати цей шлях – щодня, щосекунди, разом. Іншого шляху не існує! – додає Ірина Мазур.

Переглянути нову відеороботу від ТанцТеатру «Життя» «Після грози» можна тут:

Коментарі

Позначки: , ,