3 грудня у Львові запалять вогонь із Вифлеєму

Новини 27 Листопада, 2017 165

Ілюстративне фото

Ця містерія пройде під промовистим гаслом «Зі світлом Вифлеєму до Христового Різдва»

У неділю, 3 грудня, у надвечір’я свята Введення в Храм Пресвятої Богородиці, о 16:00 в Архикатедральному соборі Святого Юра розпочнеться святкове Богослужіння – Велика Вечірня з Литією, під час якого зі святилища Собору буде винесено Вогонь, привезений напередодні з Вифлеєму. Продовження свята буде на площі біля пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому. Про це повідомили у прес-службі ЛМР.

«Ця містерія пройде під промовистим гаслом «Зі світлом Вифлеєму до Христового Різдва», щоб з початком Різдвяного посту ми, як християнське суспільство міста Львова та нашої Львівської Архиєпархії, окрім святкових клопотів, розваг та ілюмінацій, подарунків і солодощів, не загубили справжню дорогу миру, правди та справедливості, дорогу до Вифлеєму. Розпочнімо цей особливий період приготування зі світлом Вифлеємського вогню, щоб воно доторкнулось і зігріло кожного з нас, а головно, принесло у наш дім довгожданий мир», – зазначили у Соборі Святого Юра.

Окрім того, з 13 до 19 грудня на площі біля Митрополичих палат з 11:00 до 20:00 працюватиме благодійний ярмарок святого Миколая. Для дітей щодня з 17:00 до 20:00 проводитимуть майстер-класи: малярство на склі, різдвяні павуки із соломи, миловаріння, розпис різдвяних пряників та багато іншого. З 17 по 19 грудня у післяобідній час відбудуться святкові виступи дитячих колективів та місцевих виконавців.

Коментарі

Позначки: , , , ,