15 років за ґратами – засуджено бойовика «лнр», який воював у батальйоні «Шторм»

Новини 07 Березня, 2024 20

Засуджений виконував обов’язки караульної служби по охороні території та спостереження за військовослужбовцями та військовою технікою ЗСУ

За публічного обвинувачення Львівської обласної прокуратури визнано винним громадянина України за фактами державної зради, участі у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

Йому призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурор в суді довів, що мешканець Луганщини у 2022 року добровільно перейшов на бік ворога. Він вступив у незаконне збройне формування «народна міліція» терористичної організації так званої «лнр». Чоловік проходив службу у 6 окремому мотострілецькому козачому полку, який входить до складу 2-го армійського корпусу військ рф, на посаді стрілка.

Засуджений виконував обов’язки караульної служби по охороні території та спостереження за військовослужбовцями та військовою технікою ЗСУ.

З квітня 2023 року його було переведено до батальйону «Шторм» цього ж полку, де він облаштовував та укріплював вогневі позиції армії рф для ведення бою, рив окопи, будував бліндажі, караулив та безпосередньо брав участь у бойових діях.

Чоловік воював у населених пунктах Луганської та Донецької областей.

Його затримали Сили оборони України на території Бахмутського району Донецької області.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ у Львівській області.

Коментарі

Позначки: ,