14 крилатих ракет, націлених на Львівщину, знищив зенітний ракетний підрозділ підполковника Михайла Мироненка

Новини 04 Липня, 2022 88

14 крилатих ракет, націлених на Львівщину, знищив зенітний ракетний підрозділ підполковника Михайла Мироненка

Завдання зенітного ракетного підрозділу — захист від ударів з повітря важливих об’єктів держави

Крилата ракета — одна з найскладніших повітряних цілей. Вона рухається на гранично малій висоті, огинаючи рельєф місцевості. Це дуже ускладнює її виявлення. Саме такими ракетами ворог завдає ударів по Львівщині й саме їх знищує підрозділ Михайла Мироненка.

Про це пише Четверта студія з посиланням на armyinform.com.ua.

— Перші дві крилаті ракети ми збили 13 березня, коли росіяни завдали масованого удару по Львівщині, — розповідає командир. — Це неймовірне відчуття — бачити й розуміти, що щойно наш колектив переміг у протиповітряному бою, що нам вдалося захистити від удару важливі об’єкти, врятувати життя людей.

На озброєнні дивізіону — зенітні ракетні комплекси, які здатні знищувати цілі на відстані до 75 кілометрів і на висоті до 27 кілометрів.

— Це колективна зброя. Багато військовослужбовців, кожний на своєму місці, працюють одночасно, аби ціль була знищена, — зазначає Михайло Мироненко. — У мене в підрозділі компетентні й сильні бійці протиповітряної оборони. Від 2014 року ми знали, хто може загрожувати нам і серйозно до цього готувалися. Навчалися протистояти противнику, який переважає нас за чисельністю та озброєнням.

Завдання зенітного ракетного підрозділу — захист від ударів з повітря важливих об’єктів держави.

— 24 лютого ми були на бойовому посту, — згадує підполковник Михайло Мироненко. — За декілька днів до широкомасштабного вторгнення наш підрозділ уже діяв так, ніби ворог може завдати удару будь-якої миті — змінював позиції, маневрував. Ми робили все, щоб загарбники не могли виявити нашого місця перебування. Росіяни були впевнені, що знищать наші засоби протиповітряної оборони у перший день повномасштабного вторгнення. Але ми вистояли й боремося далі.

Протиповітряний бій — надзвичайно швидкоплинний. Вирішальне значення мають секунди, миті. Крилата ракета перебуває в зоні ураження комплексу дуже нетривалий час, інколи менше за хвилину. За цей час підрозділ має виявити ціль, захопити її та знищити.

14 крилатих ракет, націлених на Львівщину, знищив зенітний ракетний підрозділ підполковника Михайла Мироненка

— Ми робимо все можливе. Люди й техніка працюють на межі витривалості. Постійно перебуваємо в готовності до бойової роботи. Ми ніколи не стоїмо на місці, змінюємо позиції, прагнемо опинитися саме на напрямку прольоту ракет. Мотивація — надзвичайна, — розповідає Михайло Мироненко. — Ми захищаємо свою рідну землю. Кожний наш успішний бойовий пуск — це чиїсь врятовані життя, долі, вцілілі будинки, важливі об’єкти. Це наш внесок у перемогу.

Коментарі

Позначки: ,