У Сенаті США домовилися тимчасово відновити роботу уряду

Новини 23 Січня, 2018 59

Білий дім

Американські законодавці домовилися про відновлення повноважень федерального уряду через три дні після припинення роботи, так званого “шатдауну”

“Ми будемо голосувати сьогодні, аби знову відновити роботу уряду”, -повідомив лідер демократичної партії в Сенаті Чак Шумер, передає Reuters.

Демократи наполягали на тому, щоб будь-яке короткострокове законодавство щодо бюджетних витрат на утримання уряду має включати захист для молодих незареєстрованих іммігрантів.

У свою чергу республіканці заявили, що не будуть вести переговори щодо імміграції, поки демократи не дадуть їм необхідних голосів для відновлення роботи уряду.

Шумер зазначив, що домовися з республіканським лідером Сенату Мітчем МакКоннеллом щодо законопроекту про фінансування, який дозволить уряду працювати до 8 лютого і планувати вирішення питання мігрантів.

Нагадаємо, 19 січня представники демократичної партії заблокували проект бюджету уряду через те, що не змогли знайти компроміс з республіканцями з приводу закону, що захищає від депортації мігрантів.

20 січня федеральні відомства США призупинили роботу через відсутність фінансування. Останній урядовий “шатдаун” у США відбувся у 2013 році і тривав 16 днів.

Коментарі

Позначки: ,