12 жовтня ВАКС розглядатиме апеляцію у справі Дубневичів

Новини 12 Жовтня, 2020 234

Фото ілюстративне з відкритих джерел

У справі про доарешт і подальшу конфіскацію двох ТЕЦ у Львівській області, які є речовими доказами у справі Дубневичів

У понеділок, 12 жовтня, має відбутися слухання по апеляції у Вищому антикорупційному суді у справі про доарешт і подальшу конфіскацію двох ТЕЦ у Львівській області, які є речовими доказами у справі Дубневичів.

Як пише «Четверта студія», про це передає УНН.

Попереднє рішення було ухвалене 29 вересня. У ньому йшлося про наступне – позов прокурора САП задовольнити частково: дозволити доарешт майна згідно з переліком, проте заборонити конфіскацію та подальшу реалізацію майна на аукціоні.

Журналісти поспілкувалися з правозахисниками та розповіли, які можливі ризики у разі, якщо апеляція ВАКС задовольнить позов прокурора повністю.

“Тиск, який чиниться на ВАКС з цього приводу, переходить всі межі – міністр публічно погрожує суду, що в разі “неправильного” рішення, буде впливати на позицію суддів всіма можливими способами. А ризики для правового прецеденту – колосальні. То ж ВАКС знов опинився між двох вогнів: рішення має бути законним, чи “за вказівкою”? Невідомо, яку позицію в такому випадку займуть судді апеляції, а отже зберігаються ризики того, що саме ВАКС, який протягом року відстоював принципи законності, може прийняти безпрецедентне рішення відчуження приватної власності, тим самим демонструючи “зелене світло” всім іншим – в Україні приватна власність не захищена законом: у вас можуть відібрати та поділити все”, – йдеться в статті.

Нагадаємо, ТЕЦ було арештовано ще у 2018 році як речовий доказ та знаряддя можливого злочину в справі братів Дубневичів. Після того АРМА передала ці активи в управління недолугому управителю, який згенерував боргів близько мільярда гривень і зник. Міста знов залишились без опалення. Та замість того, щоб нарешті передати ТЕЦ в управління області, їх незаконно та з порушенням процедури фактично захопив НАК “Нафтогаз”.

 

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,