11 червня у Львові покажуть виставу «Косметика ворога»

Новини 29 Травня, 2018 99

В ролях – Остап та Дмитро Ступки

У понеділок, 11 червня, у Національному драматичному театрі ім. М. Заньковецької відбудеться показ вистави під назвою «Косметика ворога». В ролях – народний артист України Остап Ступка і його син Дмитро Ступка. Початок – о 19:00.

Режисером антрепризної вистави «Косметики ворога» за п’єсою бельгійської письменниці Амелі Натомб є Антон Меженін – художній керівник Сумського театру ім. Щепкіна. Ця постановка – взірець якісної світової драматургії, яка писалася, до слова, для знаменитого актора Алена Делона. Таку драматургію під силу осилити не кожному. Серед тих, хто брався за неї раніше, – зокрема Костянтин Райкін. А в нашій країні «Косметика ворога» поставлена вперше – і розкриває безмежний акторський діапазон народного артиста України Остапа Ступки.

Для українського глядача виставу творила велика команда. Авторську музику Олександра Ходченкова можна почути лише в Лондоні та у виставі в містах України. Художник Алія Байтенова – популярний сценограф, яка працює в Києві, Чернігові, Харкові.

За жанром «Косметика ворога» – психологічний трилер, який зачепить кожного глядача, бо кожен впізнає в героях частково себе. А за виром емоцій «Косметика ворога» може позмагатися із Тарантинівським екшенами.

…Ваш рейс переносять, невідомо скільки ще чекати на літак. Ви дуже нервуєте, ви дико роздратовані, злість починає переповнювати вас, та найбільше ви відчуваєте усередині незрозумілу тривогу. Бо цей чоловік, що сидить поруч із вами… Щось не так із ним… Це вкрай нав’язливий тип – чіпляється до вас із дурними розповідями, наприклад, про те, що в дитинстві він куштував їжу для котів. Ну для чого вам це знати?…

«Косметика ворога» ставить перед глядачами філософські запитання: Чи можна втекти від долі? Чи можна відвернути неминуче? Ми старанно латаємо діри власної душі, намагаємось забути про відповідальність за наслідки скоєного, використовуємо косметику всього лише задля зовнішнього лиску, обманюючи навіть самого себе. А все – дарма… «Пекло – це інші», – стверджував в однойменній п`єсі класик екзистенціалізму Жан-Поль Сартр. «Пекло – це ти сам», – доводить у «Косметиці ворога»  бельгійська письменниця Амелі Натомб.

Ціна квитків на львівський показ вистави «Косметика ворога» 11 червня у Театрі ім. М. Заньковецької – від 150 до 680 грн.

Квитки онлайн можна придбати тут: https://gastroli.ua/tickets/kosmetyka-voroga/buy

Коментарі