1,2 млн мешканців Львівщини уже обрали сімейного лікаря, – Петренко

Новини Кенцало Юра 27 Серпня, 2018 108

1,2 млн мешканців Львівської області уже підписали декларації із сімейними лікарями. Львівщина разом із Харківською та Вінницькою областями є однією із лідерів у цьому процесі.

Про це під час брифінгу у Львові повідомив голова Національної служби здоров’я України Олег Петренко.

Він зазначив, що підписання декларацій із сімейними лікарями у Львівській області набуло популярності.

В.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун додала, що загалом уже 16 млн пацієнтів в Україні обрали свого сімейного лікаря.

«44% львів’ян обрали свого лікаря. Люди повинні розуміти, що це їх персональний лікар, до якого вони повинні мати довіру», – повідомила Супрун.

Олег Петренко також додав, що 34 заклади у Львівській області уже уклали угоди із Національною службою здоров’я України. Це 26 комунальних закладів, 3 приватні заклади та 5 фізичних осіб – підприємців.

«Зараз держава не обмежує пацієнтів і вони можуть вибирати, чи укладати угоду із лікарем комунального закладу чи приватного, якщо приватники мають укладені угоду із Національною службою», – повідомив Петренко і назвав це великим поступом у медицині.

Директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак назвала процес обрання сімейних лікарів своєрідними медичними виборами.

Коментарі

Позначки: , ,