На Дрогобиччину привезли понад 120 голів корів (ФОТО, ВІДЕО)

Галерея 11 Червня, 2022 121

На Дрогобиччину привезли понад 120 голів корів. 

Про це інформує заступник голови Дрогобицької ОТГ Андрій Ковч, пише Четверта студія.

“В понеділок завдяки Василь Масний, ми з Тарас Кучма натрапили на пост в соцмережах, про допомогу фермі, яка знаходиться на фронтовій території.
З цього моменту наша команда включилася в роботу з порятунку тварин.

Зв’язались з керівником гоподарства Lyuda Golub , оцінили стан справ та розробили попередній план.

Ми разом з пані Lyuda Golub розуміли що йде мова не лише про порятунок тварин, а й людей, які через свою відповідальність перед тваринами не могли покинути село і постійно перебували в небезпеці.

Вже в середу разом з Руслан Щерба , Сергій Щербаков та @Ivan Markiv вирушили за 1000 кілометрів в місто Миколаїв “докручувати” питання.

Перед нами стояло завдання вивезти якомога більше телят та корів з колективного господарства Авангард, що в селі Українка.

Ми обдзвонили з два десятка контактів для найму малого транспорту, з десяток контактів щодо найму великих скотовозів, але намарно.
План евакуації впродовж двох днів змінювався кожну годину
Село Українка, мальовниче село що лежить на межі з Херсонською областю, піддається постійним ворожим обстрілам важкою артилерією і літаками. 60 % села знищені, ферма зруйнована на 80%.

Добратись до села можна польовими дорогами, або через ще більш зруйноване село Шевченкове. А ще наприкінці минулого тижня при спробі евакуації корів рашистами було пошкоджено два великих скотовоза, вбито тварин, але найгірше … вбито людину.

Через це ніхто не погоджувався їхати на ферму…

Але завдяки відважній команді, яка працювала під ракетними обстрілами, перевізнику компанії ТОВ “БВА” , водіям Роману та Денису, вдало розробленому плану, співпраці з ЗСУ, та з Божою поміччю ми скористались з погодніх умов та вивезли понад 120 голів.
Безумовно деталі тут не розкриватиму.

Зараз вони усі прямують на Дрогобиччину.

А ми з Тарас Кучма, Руслан Щерба та Сергій Щербаков щасливі, що зробили ще одну добру справу.

P.S.: доречі щодо керівника господарства Авангард , пані Людмили Голуб. Я був вражений її сміливості, позитиву, доброті та патріотизму! Власне такі люди після перемоги повинні та відбудують все зруйноване, збудують нові ферми та відновлять сільське господарство в Україні.

Коментарі

Позначки: , ,