Підсумовуючи рік…

12 Грудня, 2017 59

Наразі номінація “на гірше” значно переважає позитив

Підсумовуючи рік, пропоную поглянути, що у Львові змінилося на краще, а що на гірше.

Моя версія. На краще – розширився вибір крамниць і вибір у крамницях, з’явилася низка нових ресторанів, кафе, готелів, краще замощено певні вулиці та хідники. З’явилися нові велодоріжки (де треба і де не треба), посаджено трохи дуже дорогих дерев і кущів вздовж окремих вулиць і в парках (доречно і недоречно, третина з них всихає, бо посаджено неграмотно).

Доповнюйте…

На гірше. У Львові майже всі кафе, крамниці й ресторани мають ідіотські іншомовні назви, препаскудні двері і вікна, які знищили історичні, як і знищені інтер’єри (майже стовідсотково, за малим виїмком).

Побудований непотрібний місту негарний, небезпечний і в недоречному місці стадіон, натомість стадіон “Україна” і його околиці занепадають, плюндруються, забудовуються, нищиться. Як нищиться чимало памяток архітектури, історії і культури, зменшуються й забудовуються зелені зони – парки, сквери, гаї, Неймовірно ущільнюється забудова,

Львів переповнений сміттям, яке не сортують і не переробляють. Львів переповнений автомобілями і катастрофічно бракує гаражів і паркомісць.

Щораз більше бракує садочків і шкіл. Якість будівництва естетична й технічна погіршується (нікчемні неякісні стіни “Авалону” тощо просто обшиваються декоративним фасадом).

Щораз більше навантаження на каналізаційні й водозабірні колектори без їх реконструкції, вода з величезних територій просто тече вулицями й розмиває дорожне покриття.

Стало набагато більше російських і польських назв у місті, як і підприємств, а відповідно менше чути української мови,

Схеми руху транспорту просто жахливі, і в час пік він майже стоїть. Аби доїхати з Рясної до Сихова потрібно понад три години.

І це все поступ?

Доповнюйте.

Коментарі