Пари й напої

17 Грудня, 2017 185

Смачні вечері породжують міцні стосунки, а деталі – цілісну картину

Відкорковуюючи нові стосунки і наливаючи їх у келих, кожен доливає до своєі “міри”. Хтось полюбляє пити маленькі шоти, інші ж, навпаки, віддають перевагу екстравагантним коктейлям, куди намішують всього без розбору – “аби було”. Спостерігаючи за парами та стосунками, мимоволі починаєш асоціювати їх з тим чи іншим видом напою.

За столиком фешенебельного ресторану славного міста Лева сиділа пара – прісна, однотипна, з довготривалою молекулярною основою. З одного боку, нудність спільного обіду видавала багаторічний стаж сімейного життя. Та з іншого, – у них була стабільність, розуміння та спорідненість одне з одним, які перетворювали звичайну воду на легкий і любимий усіма домашній “дюшес”.

Старенький Коньяк за сусіднім столиком по-юнацьки набирав міцності в градусах і лише тоноване волосся вже давно немолодого напою видавало його невпевненість у собі. Витримка за 50, солідний кришталь пляшки і дорога лейба на животику вельми манила молоде, але вже багатьма переброджене Вино. Ця пара символізувала собою швидкоплинність часу та ринкові відносини сьогодення. Розливаючись по брендованим пляшечкам, Вино щораз втрачало свою молодість, ставало терпкішим на смак. Каблучка на шийці Коньячної пляшки якнайкраще нагадувала про забутий ним Вишневий сік вдома.

“Звісно, ягідки вже не ті, але й кісточкою з необережності можна вдавитися”, – думала я.

Поїдаючи панна-коту, солодкий Лікер плавився у посмішці. Це було, мабуть, третє побачення, бо вона так і манила своїми бісиками Нефільтроване Пиво. Молодість, пристрасть і нестримна фантазія обох видавала їхні потаємні бажання. Вони з пожадливістю один до одного оминули перші страви, обравши лише десерт. Пінка на бокалі пива піднімалась все більше, позираючи на два кубики льоду, які гарно вибрискували у мартіні. Молодість була прекрасна на смак…

А ось і витриманіші стосунки за столиком біля вікна. Одразу видно, що міцний Ром підготувався до зустрічі із нею завчасно. Замовлений столик, пишний букет квітів, шлейф парфумів, – все це не могло не тішити грайливе Шампанське. Її сміх звучав так само дзвінко, як і бульбашки в бокалі. Вона була його відображенням, його маленькою мрією і легко ламала стереотипи його міцного характеру.

Вони нагадували мені нас і я дивилась на тебе з теплотою. З молодого Рому ти став витриманим Віскі. І лише замовлений тобою столик в нашому місці нагадував мені перші спільні побачення.

Усе було, як тоді: ти обирав мені страви, ділився враженнями з відрядження, тішив моє его компліментами. За роки, проведені поруч з тобою, букет мого напою став лише витриманішим. Легкі нотки квітів та солодкий фруктовий присмак нагадували мені, що Шампанське з роками може набрати витончені обриси. Ти навчив мене бути сухим білим вином…

…Хтось проходить повз сурогати у крамницях. Інші ж легко купуються на яскраві обгортки та низькі ціни. Я зрозуміла, що хтось з роками стає більш витриманим, міцним та цінним, а хтось розбавляє себе дешевими напоями у пошуку п’янкого хвилинного щастя..,

Коментарі