Львівський тролейбус у період карантину та інші засоби комунального пересування у Львові

18 Травня, 2020 381

Андрій Вихопень. Фото Львівський прес-клуб

Львівський тролейбус під час карантину на самих початках цього періоду був місцем жаху для всіх іонофобів та інфекціоністів Львова.

Ось уявіть, Ви туди заходите, а там САМІ пенсіонери кудись їдуть…

(ну бо студенти вже пороз’їжджались по домівкам, а львівські просто насолоджувались “гниттям” вдома” і нікуди не ходили, і середнього віку так само майже немає, бо роботи тоді позакривали тотально всі)

Вони їдуть кудись вдаль – хто виходить, хтось заходить, але, зайшовши в тролейбус, починаєш розуміти, що тотальний КАРАНТИН таки потрібний.

І ось через кілька дні Львівська міська рада приймає епохальне рішення і на період карантину скасовує пільги на проїзд. Що то було потім найближчі кілька днів – не передати. Люди самі випихували бідних пенсіонерів, у разі якщо вони не хотіли платити.

Правда, з часом то якось врегулювалось і пенсіонери через одного платили. Але не довго це все так йшло спокійно для пенсіонерів.

Десь перед святами, ЛКП “Львівелектротранс” представив нових кондукторів у новенькій уніформі і жовті камізельки.

Думав, буде як в цивілізованому світі, кондуктори будуть проводити не сафарі на “зайців” а просто контролювати оплату в транспорті.

Та де там, може хіба з тиждень контролери ходили в уніформі, і ось знову, заходять якісь цьотки з торбами як на базарі і юнаки з треніках, сідають типу на крісло і за хвилину вскакують,витягнувши вперед жетон якогось полісмена з Нью-Йорка, і починають ТЕРРОР.

Звичайно, половину пенсіонерів не платять, тому починають як школярі віднєкуватись або пояснювати свою тяжку долю. Правда, є й бойові пенсіонерки, які гонорово витягують смартфони, окуляри і оплачують к’юаркодом проїзд, і мало звертають увагу, що за весь час тої процедури їм контролер каже, що то вже є порушення і їм треба платити штраф.

Але жодного разу я не бачив аби пенсіонери платили штраф – як правило, вони виходять з транспорту аби дочекатись іншого тролейбуса.
…………………………………………………………………………………………………………………………….

Це все стосується і трамваю, і маршрутки, тільки відмінність в тому, що в маршрутках і тролейбусах дуже пильнують комплектність, тобто якщо сидячі місця всі заповненні, то водій просто стоїть і не їде поки самі пасажири “зайвого” пасажира не виштовхають з транспорту. Тільки в трамваях, напевно, через те що важко це проконтролювати, водії таким не займаються.

ОСЬ ТАКИЙ ВІН ЛЬВІВСЬКИЙ КОМУНАЛЬНИЙ ТРАНСПОРТ У ПЕРІОД КАРАНТИНУ.

Коментарі