300 шкірних спартанців

14 Листопада, 2017 196

Куди мождуть вивести країну абсолютно неграмотні люди, які елементарних речей не вміють зробити?

Тут товариство сміється зі звернення пана Саакашвілі до народу з приводу набору “300 шкірних спартанців”.

Я сміятися не хочу. Не смішно.

Давайте подивимося на якість того, що написали чи то пан Міхеїл, чи то його спічрайтери.

“Політ-Спартанці” – це жесть. Згідно з правилами української мови, треба писати “політспартанці”. Саме так – одним словом. Інакше виходть спартанці, що літають.

Ідемо далі.

“… отримають знання та навики, потрібні для успішного зламу олігархічної системи, що ДУШИТИ нашу країну”. Той, хто це писав, може не знати, що в українській мові немає слова “навики” – це русизм, а є “навички”. “Навики” нам впарили у 70 роки “наближувателі української мови до російської”; це вікопомна “білодідівщина. Повторюю – цього можна не знати і формально виправдання є. Але писати з якимось акцентом племені мумбо-юмбо “що душити”?

Далі. Цікаво, хто вигадав назву команди “300 спартанців”?

Насправді з Леонідом залишалося не 300, а понад 500 воїнів, але частина загону, переважно вояки з Фів, зрадили решту і здалися в полон. Ну, та це дрібниці – упевнений, що зради автори не мали на увазі, – вони просто не знають історії.

Головне, що запрошувати в число 300 спартанців, приречених на смерть – дуже вдалий політологічний і психологічний хід. Чим думали, коли розробляли його? Вони б ще запис у “300 токкотай” оголосили.

Ще одне. Оголошувати підготовку “спартанців ХХІ століття” – це як би натякати українцям, що їх різатимуть задля тренування і розваги. Адже спартіати практикували криптію – убивство ілотів заради тренування.

Крім того, спартіати:

– з 7 років тримали хлопчиків у спеціальних казармах, голодними;

– заохочували серед них крадіжки;

– фактично забороняли серед них освіту;

– практикували публічні побиття вихованців натовпом у якості шоу, на які навіть продавали квитки іноземцям;

– влаштовували бійки за їжу між хлопчиками, яких спеціально тримали голодними.

Тощо.

Нарешті “лектори та ментори”. Той, хто писав цю маячню, очевидно ні в зуб ногою, що “ментор” – це вчитель, викладач. І “лектор” – це також вчитель, викладач, лише у вужчому розумінні. Уявіть собі, що тренер “Динамо” оголошує, що шукає в команду “футболістів і півзахисників”. Пекельний треш.

До речі, здогадуюся, звідки взялися “ментори”. Це улюблений термін різних шахраїв, які вигадують “тренінги”. Лише там можна почути про “менторів”, які за 100 доларів навчать вас мережевим продажам, торгувати на “Форексі”, досконало засвоїти програмування та без копійки грошей заснувати успішну транснаціональну корпорацію.

Схоже, що автори цієї нісенітниці – саме з тієї компанії.

Про “шкірних” не буду – тут за мене товариство неслабко “постібалося”.

Зате додам, що Спарта в Україні наразі асоціюється з одноіменним батальйоном, яким командував нині покійний “Моторола”. Кількість бійців – 300.

А сумно мені от чому. Ці люди прагнуть скинути “злочинну і непрофесійну владу” і за 70+ днів вивести Україну на новий шлях. Куди?!
Куди мождуть вивести абсолютно неграмотні люди, які елементарних речей не вміють зробити?

 

Коментарі