На Львівщині стрімко росте кількість постраждалих внаслідок харчового отруєння, після вживання їжі у ресторані готелю «Джем».
Як повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Львівській області, за медичною допомогою звернулося 30 осіб, з них 29 дітей з числа тих, що проживали і харчувались в готелі «Джем» в с. Раківець.
Згідно повідомлення Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні, яке надійшло до Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, станом на 08.00 7 серпня, за медичною допомогою звернулося 30 осіб, з них 29 дітей з числа тих, що проживали і харчувались в готелі «Джем» в с. Раківець.
Як зазначається у повідомленні, госпіталізовано 25 осіб, з них 24 дітей, 5 дітей відмовилось від госпіталізації і знаходяться на амбулаторному лікуванні. Всі постраждалі госпіталізовані в обласну інфекційну лікарню у стані середньої важкості.
«Перші симптоми, зі слів хворих з’явились 5 серпня. Загальні симптоми – підвищення температури тіла, головний біль, тошнота, блювота, болі в животі, частий рідкий стілець. При поступленні встановлено діагноз: гостра кишкова інфекція – 7 осіб, харчова токсикоз-інфекція – 18 осіб. Діти прибули на відпочинок з міста Шепетівка Хмельницької області в кількості 47 осіб. Постраждалі вживали в їжу курячі яйця, млинці та борщ зі сметаною та молочну продукцію», – інформує відомство.
Фахівцями Держпродспоживслужби спільно з ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» розпочато комплекс заходів по розслідуванні та локалізації спалаху.
Як повідомлялося, на Львівщині 16 дітей і один дорослий потрапили до лікарні з харчовим отруєнням після харчування в закладі готелю “Джем Раковець”, в якому проживали.
За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.325 (порушення правил боротьби з епідеміями) Кримінального кодексу України.