Масове отруєння на Львівщині: 29 дітей із Шепетівки, які приїхали на відпочинок, потрапили до лікарні

Новини 07 Серпня, 2018 109

Фото ілюстративне. Джерело: jam-rakovets.virtual.ua

На Львівщині стрімко росте кількість постраждалих внаслідок харчового отруєння, після вживання їжі у ресторані готелю «Джем».

Як повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Львівській області, за медичною допомогою звернулося  30  осіб, з них 29 дітей з числа тих, що проживали і харчувались в готелі «Джем» в с. Раківець.

Згідно повідомлення Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні, яке надійшло до Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, станом на 08.00 7 серпня,  за медичною допомогою звернулося  30  осіб, з них 29 дітей з числа тих, що проживали і харчувались в готелі «Джем» в с. Раківець.

Як зазначається у повідомленні, госпіталізовано 25 осіб, з них 24 дітей, 5 дітей відмовилось від госпіталізації і знаходяться на амбулаторному лікуванні. Всі постраждалі госпіталізовані в обласну інфекційну лікарню у стані середньої важкості.

«Перші симптоми, зі слів хворих з’явились 5 серпня. Загальні симптоми – підвищення температури тіла, головний біль, тошнота, блювота, болі в животі, частий рідкий стілець. При поступленні встановлено діагноз: гостра кишкова інфекція – 7 осіб, харчова токсикоз-інфекція – 18 осіб. Діти прибули на відпочинок з міста Шепетівка Хмельницької області в кількості 47 осіб. Постраждалі вживали в їжу курячі яйця, млинці та борщ зі сметаною та молочну продукцію», – інформує відомство.

Фахівцями Держпродспоживслужби спільно з ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» розпочато комплекс заходів по розслідуванні та локалізації спалаху.

Як повідомлялося, на Львівщині   16 дітей і один дорослий потрапили до лікарні з харчовим отруєнням після харчування в закладі готелю “Джем Раковець”, в якому проживали.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.325 (порушення правил боротьби з епідеміями) Кримінального кодексу України.

 

Коментарі

Позначки: , ,