Чи варто купувати великий телевізор: аргументи «за» і «проти»

Новини 21 Липня, 2021 333

Телевізор сьогодні — це джерело оперативної інформації, засіб для розваг та навіть побутовий помічник. За умови наявності Смарт-функцій, його можна використовувати для координування роботи інших розумних пристроїв. Оптимальний розмір екрана телевізора залежить від цілей експлуатації. Наприклад, дивитися новинний контент можна з компактного бюджетного девайса з мінімальним набором функцій. А от для пошуку цікавинок в інтернеті або для проходження комп’ютерних ігор він, звісно, не підійде. Натомість можна купити тут великий https://www.moyo.ua/foto_video/tv_audio/lcd_tv/lg/ телевізор LG, Samsung, Sony чи Xiaomi.

Коли варто купити телевізор з діагоналлю понад 50 дюймів, а у яких випадках краще відмовитися від цієї ідеї? Щоб знайти відповідь, потрібно проаналізувати усі переваги та недоліки.

Плюси телевізорів великого розміру

Величезний екран з високою щільністю пікселів та реалістичною передачею кольорів — те, що треба для поціновувачів якісного сучасного контенту. Його переваги:

  1. Перегляд відеоматеріалів без шкоди для зору У великих телевізорів зазвичай — найвища роздільна здатність. Це значить, що посиденьки перед ними (навіть на мінімальній відстані від екрана) не шкодять очам.
  2. Доступ до відеоматеріалів у інноваційних форматах 4К відеоролики на величезних екранах виглядають значно краще. Можна розгледіти навіть найдрібніші деталі.
  3. Підтримка технологій покращення якості картинки Для телевізорів-«гігантів» доступні найсучасніші механізми оптимізації зображення.
  4. Функціональність Серед великих пристроїв майже не залишилося моделей без Смарт-ТВ.

Причини для придбання телевізора з великим екраном

Фактори, які підштовхують до купівлі ТВ-приймача з великим дюймажем дисплея:

  • Велика площа житла Для просторих приміщень підходять доступні за посиланням https://www.moyo.ua/foto_video/tv_audio/lcd_tv/lg-65/, телевізори LG 65 дюймів, 55-дюймові девайси Самсунг, або «гіганти» Соні на 75 дюймів.
  • Бажання облаштувати домашній кінотеатр Головний об’єкт домашнього кінозалу — телевізор. Усе інше обладнання (саундбар, панелі, що поглинають шум) — допоміжне.
  • Створення ігрової зони Для професійного гравця телевізор може стати інструментом заробітку.
  • Потреба оновити старий телевізор Немає сенсу змінювати застарілий домашній пристрій на модель ідентичного або компактнішого розміру.

Коли не потрібно купувати величезний телевізор

Аргументи проти придбання телевізора з великим екраном:

  • Мала площа житла Попри те, що великі телевізори мають тонкі корпуси, для їхнього монтажу все одно потрібно багато місця.
  • Обмежений бюджет На великому телевізорі краще не економити. Придбання занадто бюджетного рішення може «вилитися» у додаткові витрати на обслуговування або ремонт.
  • Нерегулярна експлуатація Якщо девайс буде використовуватися кілька разів на місяць, переплачувати за додаткові дюйми нераціонально.

Замість висновків

Якщо великий телевізор — це нагальна потреба, зважитися на його купівлю не так вже й складно. Навіть перешкоди у вигляді дефіциту житлової площі або коштів можна подолати. Наприклад, щоб зекономити місце, пристрій можна монтувати в нішу, а уникнути удару по сімейному бюджету допоможе кредит або розстрочка.

Коментарі

Позначки: