Варені молоді листки і бутони вживають в їжу як овочі, а висушені та подрібнені «зрілі» листки додають до страв як ароматну приправу
У Ботанічному саду Львівського Національного університету ім. І.Франка роцвіла магнолія оберненояйцеподібна. На батьківщині, в Японії, магнолія оберненояйцеподібна, окрім декоративного садівництва, має і більш практичне використання. З її легкої та міцної деревини виготовляють музичні інструменти і посуд, кора використовується в медицині, варені молоді листки і бутони вживають в їжу як овочі, а висушені та подрібнені «зрілі» листки додають до страв як ароматну приправу.
Як пише “Четверта студія”, про це повідомляється на сторінці “Ботанічний сад ЛНУ ім. І.Франка” у ФБ.
Як зазначається, рослина має назву магнолія оберненояйцеподібна. Так, саме магнолія! Однак, на відміну від своїх «родичів», рослини цього виду цвітуть значно пізніше, – в другій половині травня–на початку червня, уже після розпускання великих оберненояйцеподібних листків. Завдяки своїм білуватим квіткам, рослина відома також під назвою магнолія білоцвіта.
У природі магнолія оберненояйцеподібна трапляється лише в Японії та на Курильських островах, де спорадично росте в складі широколистяних мішаних лісів. А тому, цей вид занесений до Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи і потребує охорони у природних оселищах. Втім, останнім часом великої популярності набуває вирощування рослини за умов культивування. І не дарма, оскільки вона є декоративною впродовж усього періоду вегетації: завдяки стрункій кроні і ефектним молодим листкам – навесні, яскравому і духмяному цвітінню – на початку літа, та великим листкам, що з часом змінюють забарвлення від зеленого до коричневого, – влітку і восени.
На батьківщині, в Японії, магнолія оберненояйцеподібна, окрім декоративного садівництва, має і більш практичне використання. З її легкої та міцної деревини виготовляють музичні інструменти і посуд, кора використовується в медицині, варені молоді листки і бутони вживають в їжу як овочі, а висушені та подрібнені «зрілі» листки додають до страв як ароматну приправу.
Коментарі
Позначки: їжа, Ботанічний сад, бутони, дерево, листки, магнолія оберненояйцеподібна, приправа