Залізничний вокзал у курортному Трускавці на Львівщині можуть передати у концесію

Новини 20 Липня, 2018 943

Залізничний вокзал у м.Трускавець. Фото: railwayz.info

Вокзали у великих містах і в зоні туристичних напрямків є пріоритетними для передачі в концесію після ухвалення відповідного закону.

Про це заявив  директор зі стратегічного розвитку та інвестиційної політики «Укрзалізниці» Антон Соболевський під час презентації Дорожньої карти реформування транспортної інфраструктури, передає УНІАН.

«Розвиток законодавства у сфері інфраструктурних проектів є важливим, адже неможливо залучити інвестора без чітких довгострокових правил гри. Одним із пріоритетних напрямів є вокзали (концесії вокзалів). Нашим пріоритетом є великі вокзали. Ми розуміємо, що вокзали – це великий комплекс, який може на себе заробляти. Тому в пріоритеті вокзали у великих містах, де є великий пасажиропотік. Також ми розглядаємо вокзали на туристичних напрямках – Трускавець, Херсон», – сказав він.

Також Соболевський відзначив, що «Укрзалізниця» проявляє інтерес до розвитку вокзалів, в яких зацікавлена місцева влада.

Як повідомлялося, у квітні виконувач обов‘язків голови правління «Укрзалізниці» Євген Кравцов заявив, що «Укрзалізниця» має намір до кінця цього року об`єднати всю мережу вокзалів в одну компанію для передачі вокзалів у концесію у зв`язку зі збитковістю їх утримання.

За його словами, компанія витрачає до 500 млн грн на утримання вокзалів. Кравцов зазначив, що збитковість вокзалів пов`язана з низькою вартістю оренди, а також відсутністю ефективного підходу до отримання вигоди.

20 липня  керівник Офісу Національної інвестиційної ради при президенті України Юлія Ковалів заявила, що законопроект про концесію вже готовий до другого читання, і на початку вересня профільний комітет Верховної Ради на своєму засіданні може його затвердити.

Коментарі

Позначки: , ,