Захисника реконструкції радянських пам’ятників на Львівщині, знайшли повішеним у сусідній області

Новини 08 Серпня, 2018 128

Кирил Арбатов. Фото: sozh.info

На Закарпатті знайшли повішеним голову Федерації скаутів “Галицька Русь”.

Як повідомляє «Голос Карпат», в одному з сіл Рахівського району Закарпатської області був знайдений мертвим відомий активіст і громадський діяч, голова Федерації скаутів “Галицька Русь” Кирил Арбатов.

Як зазначається у повідомленні, поки що у слідства немає єдиної версії того, що трапилося. Кирило Арбатов був виявлений повішеним, що може вказувати на самогубство. Проте те, що трапилося, також може бути і навмисним убивством на грунті національної неприязні.

Західноукраїнська Федерація скаутів «Галицька Русь» довгі роки займається відновленням пам’ятників в Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській та інших областях України. Волонтери відновили могили розвідника Миколи Кузнєцова та героя Радянського Союзу Олександра Марченка, пам’ятник «Скорботна Батьківщина-мати», багато пам’ятників і цвинтарів воїнів, полеглих в роки Першої та Другої світових війн.

Як інформує видання «Закарпаття онлайн», Арбатов підтримував тісні контакти з консульством Російської Федерації у Львові.

«Є версія, що він повісився, але це – версія. Версій дуже багато. Ніхто нічого толком не знає. Арбатов підтримував тісні контакти з консульством Російської Федерації у Львові», – розповів колишній лідер “Русского движения на Украине”, який тепер перебуває у Росії, Олександр Свистунов.

Коментарі