Влада повинна пройти іспит і не допустити повернення країни в розгул бандитизму середини 90-х, – Порошенко

Новини 19 Вересня, 2019 180
Крим обов’язково повернеться в Україну, - Порошенко

Крим обов’язково повернеться в Україну, - Порошенко

Злочини, пов’язані із нападами на екс-голову Національного банку України Валерію Гонтареву та її родину мають бути розкриті і винні мають бути покарані, – про це заявив п’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

«Як стверджує пані Валерія, і я повністю поділяю її думку, до цього безпосередньо причетні зацікавлені особи у справі Приватбанку. Пан Портнов, сам колишній заступник голови адміністрації Януковича, людина, яка переповнена помстою і реваншом, сам неодноразово разом зі своєю камарильєю погрожував пані Гонтаревій», – заявив Петро Порошенко в коментарі журналістам.

«Я твердо переконаний, що це не перший злочин, що реакція була категорично неприйнятна під час спалення машини, яка належить родині Гонтаревої», – зауважив він.

За його словами, «зараз влада повинна пройти той іспит на те, щоб у нас в країні не було повернення в розгул бандитизму середини 90-х, де ці негідники звикли жити».

«Я дуже прагну того, щоб злочинці, замовники і організатори цих злочинів були встановлені. Інакше атмосфера безкарності буде просто сприяти продовженню цього хаосу», – наголосив Петро Порошенко.

«Я думаю, що за останні п’ять років ми продемонстрували, що країна здатна жити в іншій, демократичній обстановці», – підкреслив п’ятий президент України.

Він також застеріг від наслідків, які можуть мати непокарані злочини.

«Я думаю, що важко уявити собі ті міжнародні наслідки, які потягне за собою цей злочин. Це і величезний удар по репутації України. Це величезний удар по репутації фінансово-банківської системи», – підкреслив п’ятий президент України.

Петро Порошенко наголосив: «Це точно те, що нам зараз не потрібно під час початку роботи місії Міжнародного валютного фонду, яка має обговорити і затвердити нову програму».

Коментарі

Позначки: