Віконський виділив 3 тисячі гривень на ремонт брами, яку не відремонтували, – журналіст

Новини 09 Жовтня, 2019 643
Василь Віконський. Фото Четверта студія

Василь Віконський. Фото Четверта студія

Вся львівська поліція “гудить” про те, як Віконський у Залізничному відділі поліції витягнув з свого гаманця три тисячі і дав їх керівнику сектору логістики та матзабезпечення відділку на ремонт брами. Про це пише у Фейсбуці журналістка Вікторія Балицька.

“1 жовтня В.Віконський приїхав у відідлок. Працівник-логіст почав йому розказувати про стан справ у господарстві. Зясувалося, що поламана брама – не відсувається. Вікоснський запитав чому. Працівник доповів, що поліцейські намагалися її полагодити самостійно, але не вийшло. І справа в тому, що це приміщення Залізничний відділок орендує в залізниці. Відтак, відремонтувати браму можуть лише залізничники. А локомотиво-ремонтне депо просить 3 000 грн за ремонт. ВП не має формальної можливості перевести цю суму залізниці, бо не є розпорядником коштів”, йдеться у дописі Балицької.

Після цих слів Віконський сказав своєму водію подати його сумку чи портмане. Витягнув звідти три тисячі гривень і дав логісту на ремонт брами.

Що це було? Це є незаконний обіг коштів з ознаками корупції.

1. На який підставах начальник дає кошли підлеглому і який статус цих грошей? це подарунок? Знідно даних НАЗК все подароване, що коштує більше 1921 грн – це корупція. Це може благодійний внесок? чим він передбачений і яким чином проведений через бухгалтерію? Чи писав відповідний рапорт Віконський про те що він жертвує гроші на відділок?

2. Керіник ГУНП породжує корупційну схему. Бо за його логікою працівник ВП мав би з цією “чорною” готівкою звернутися до залізничників і заплатит за ремонт брами. Тобто втягнути заліницю, а це держструктура, в корупційну схему.

3. Ну, і взагалі… Що дає керівнику поліції підстави отак з легкістю розкидатися грішми? Це може свідчити про те, що гроші приходять легко? Чому питання цього ремонту не вирішується централазовано через бюджет ГУНП?

Наскільки мені відомо, після того дивовижного інциденту Віконський вирішив звільнити начальнка Залізничного відділу поліції Олег Сушко.

Як кажуть джерела, на це місце претендує начальник сектору управління карного розшуку Андрій Скіра Andriy Skira Про якісь звершення цього правоохоронця я не чула. Хто має якусь інформацію, напишіть, пліз, в коменти. Наскільки я розумію, це родич діяча громадських рад Романа Скіри? З деклараці А. Скіри випливає, що його мати має будинок в селі Варварівка Полонського рн. Хмельницької області, де до останнього часу поліцією керував Віконський. Можливо, просто збіг.

Мені інший збіг цікавить – чи не викокристовуються вистави з “даруванням” грошей як гібридно-формальні приводи для розчищення посад? Львівська поліція далека від ідеалу, але за остнні 5 років прослідковувалася тенденція до прозорості і законності взаємодії в середині структури.

І що це за радянсько-азійські формати взаємодії запроваджує Василь Віконський ? Ми орієнтуємося на Єропу чи ні?

Коментарі

Позначки: , , ,