Відтепер у Німеччині є екскурсійний маршрут українською мовою

Новини 07 Листопада, 2017 433

Фото Укрінформ

В екскурсійних автобусах “Berlin City Circle” з 6 листопада розповідають про визначні пам’ятки Берліна українською мовою

На перший екскурсійний  автобус посол України в Німеччині Андрій Мельник та керівник туристичного підприємства Міхаель Грефе урочисто наклеїли український прапорець, повідомляє Укрінформ.

Загалом  автобусів “Berlin City Circle”  є 30. В них  гіди розповідають про Берлін 21 іноземною мовою. А тепер і українською. На підприємстві сподіваються, що це приверне увагу нових туристів.

 

Статистика подорожей на жовтих туристичних автобусах гостями з різних країн не ведеться, але, за оцінками керівника компанії, українські пасажири становлять близько 3-5 відсотків від загального числа. Тепер їх буде більше, сподівається Грефе. Його автобуси виходять на маршрути найцікавішими місцями столиця кожні 10 хвилин з 10 до 18 години. За рік ними користуються понад 100 тисяч гостей. Крім гідів на понад 20 мовах, які, треба зауважити, розрізняються з орієнтуванням на те, що більше цікавить туристів з різних країн, є ще німецько- та англомовні гіди спеціально для дітей.

Робота над тим, щоб україномовний гід з’явився в найбільшій в Берліні автобусній туристичній компанії, велася не один місяць, розповів Андрій  Мельник.

В майбутньому планується також зробити аудіогіди в головних музеях Берліна, зазначив посол України в Німеччині.

Слід зазначити, що україномовний гід з’явився в Рік української мови у ФРН.

Коментарі

Позначки: , ,