Від великої води постраждали чотири райони Львівщини: розмито дороги, підтоплено школу, у річку змило авто

Новини 30 Червня, 2018 273

Фото: lviv.molbuk.ua

На Львівщині  сильні опади спричинили підтоплення десятків будівель у чотирьох районах області, розмито кілька ділянок автодоріг,  в селі Рибник Дрогобицького району перед мостом сталося провалля дорожнього полотна.

Про це повідомили у ДСНС України.

Як зазначається у повідомленні, внаслідок сильних дощів, в чотирьох районах Львівської області підтоплено 60 присадибних ділянок, 25 житлових будинків та 6 підвалів житлових будинків. Пошкоджено дві дороги місцевого значення.

Станом на 07.30 червня, залишаються підтоплені 10 присадибних ділянок, та 20 підвалів житлових будинків. Рятувальники проводять роботи по відкачуванню води.

За даними Головного управління ДСНС у Львівській області:

у Стрийському районі: в с. Зарічне вийшла з берегів річка Турянка, підтоплено 40 присадибних ділянок 25 житлових будинків (в окремих будівлях рівень сягав 30 см.).  Нижче села Зарічне, внаслідок виходу на заплаву річки Свіча, підтоплено місцеву автомобільну дорогу (близько 50 м., рівень води до 30см);

Між с. Баня – Лисовицька та с. Воля Задеревецька внаслідок виходу на заплаву річки Сукіль підтоплено місцеву автомобільну дорогу (близько 60 м., рівень води до 50см) та в с. Малі Дідушичі внаслідок виходу на заплаву річки Свіча підтоплено місцеву автомобільну дорогу (близько 500 м., рівень води до 1 м);

біля с. Любінці внаслідок підйому річки Стрий відбулось підтоплення автомобіля Volkswagen Passat B3. Силами відділення 8 державної пожежно-рятувальної частини м. Стрий автомобіль підтягнуто до берега;

у Турківському районі в с. Завадівка підтоплено 20 присадибних ділянок 6 підвалів житлових будинків. В с. Лосинець пошкоджено дорогу місцевого значення (1,5 км) утворилися бокові протоки, вибоїни (до 1 м), часткова руйнація дороги. На даний час рух транспорту частково обмежений.

У місті Турка підтоплено 1 підвальне приміщення школи та 1 підвальне приміщення житлового будинку;

У Дрогобицькому районі  в с. Рибник перед мостом сталося провалля дорожнього полотна місцевого значення чим обмежено доїзд до одної вулиці та водозабірного пункту «Рибник» та до с. Довге Гірське (об’їзд можна здійснити через с. Сопіт Сколівського району).

У ДСНС попереджають про розвиток дощового паводку та підйом рівнів води на водоймах країни.

За даними Укргідрометцентру,  протягом 30 червня, у зв’язку з очікуваними сильними та дуже сильними дощами, на річках басейнів Дністра, Сяну, Прута та Сiрету (Львiвська, Iвано-Франкiвська, Чернівецька області) можливе формування дощових паводків з пiдйомами рiвнiв води на 0,5-1,5 м, на окремих дiлянках та у мiсцях звуження русел до 2,0-2,5 м, можливий вихiд води на заплаву; інтенсивного мiсцевого схилового стоку; утворення локальних селевих потоків, що можуть мати небезпечні наслідки.

30 червня – 1 липня на рiчках басейну Днiстра (Тернопiльська, Хмельницька, Вiнницька обл.) очiкується пiдйом рiвнiв води на 0,2 – 1,0 м над рiвнями. При сильних дощах можливе формування значного мiсцевого стоку.

30 червня на рiчках Закарпатської областi очiкується пiдвищення рiвнiв води на 0,3-1,0 м.

Фото ДСНС України

 

 

Коментарі

Позначки: ,