”Укрзалізниця” з 15 грудня заборонила повернення квитків через інтернет

Новини 28 Листопада, 2018 39

Ілюстрація: ТСН

«Укрзалізниця» з метою запобігання зловживанням і дефіциту квитків на поїзди у період новорічних і різдвяних свят заборонила здійснювати повернення квитків через інтернет на період з 15 грудня 2018 року по 15 січня 2019 року, до закінчення пікового періоду зимових перевезень.

Як повідомляє УНІАН  з посиланням на прес-службу компанії, у зазначений період через інтернет можна буде тільки придбати квитки, тоді як повернути проїзні документи можна буде виключно через залізничні каси.

У прес-службі з посиланням на дані проведеного фахівцями ”Укрзалізниці” аналізу повідомили, що велика кількість квитків викуповується через інтернет у перші хвилини відкриття продажів, а потім значна їх частина повертається у продаж перед відправленням поїзда.

”Такі дані свідчать про те, що квитки оптом викуповуються для їх подальшого перепродажу”, – наголосили у прес-службі.

Крім того, «Укрзалізниця» ввела обмеження на цей період з оформлення групових заявок на пасажирські перевезення, які, зазвичай, здійснюються туристичними фірмами.

Так, у компанії уточнили, що в період підвищеного попиту групові замовлення квитків можна буде оформляти тільки за наявності вільних місць у додаткових поїздах.

«Все місця графікових поїздів будуть з`являтися для продажу у вільному доступі в онлайн-системі або в залізничних касах», – наголосили у прес-службі.

У прес-службі нагадали, що подібні обмеження «Укрзалізниця» вперше ввела в 2017 році і вони довели свою ефективність.

Як повідомлялося, з 26 листопада «Укрзалізниця» відкрила продаж квитків на всі пасажирські поїзди, що курсують після 9 грудня і по 20 грудня включно. На поїзди, що відправляються після 20 грудня, продаж буде відкрито до 5 грудня 2018 року.
”Укрзалізниця” планує призначити близько 30 пар додаткових поїздів на зимові свята.

 

Коментарі

Позначки: ,