У Львові за єдність християн молилися представники різних Церков

Новини 26 Січня, 2019 130

Фото: Оксана Войтко

Щорічна Екуменічна молитва за єдність християн в Українському католицькому університеті відбулася 24 січня. У спільному молебні взяли участь представники християнських Церков Львівщини та усі охочі львів’яни.

Організатор заходу — Інститут екуменічних студій УКУ, повідомляє РІСУ.

Ректор УКУ о. Богдан Прах подякував усім за спільну молитву. За його словами, університет є чудовим прикладом того, що він є відкритий для усіх незалежно від конфесійного (релігійного) спрямування. “Важливо, щоб ми єдність могли бачили реально”, — запевняє о. Богдан Прах.

“Ми з молитвою звертаємося до Бога, щоб Він дав нам єдність, як й інші дари. Адже добрі дари походять від Нього, тому ми повинні берегти єдність. Ми не створили її, бо вона походить від Бога, це є дар… Ми сподіваємося, що Божа благодать приведе нас до ще більшої єдності, аби ми усвідомили, яку віру успадкували, а також Слово Боже, єднання та багатство Церкви”, — зазначив пастор християнської церкви “Джерело життя” Володимир Білик.

За словами священиків-учасників екуменічної молитви, у сучасному світі й в Україні надзвичайно важливо, щоб єдність проявлялася не адміністративно, а передусім духовно. Адже одне з основних завдань Церкви — це єдність, бо чи зможе вона тоді називатися Церквою?! Ба більше, вони вірять, що “в серцях львів’ян живе рух до єдності”.

“Єдність справді нам дуже потрібна. Я “доторкнулася” єдності тоді, коли моя найкраща подруга є римо-католичкою, а я греко-католичкою. Коли ми з нею почали більше спілкуватися, то я усвідомила, що це не має значення. Я зрозуміла, що християни повинні бути єдиними по всьому світу”, — поділилася враженнями Лілія Калинець.

Фото: Оксана Войтко

“Родзинкою вечора для учасників події став виступ із колядками гурту семінаристів Львівської духовної семінарії “Sofi Band”.

Коментарі

Позначки: , , , ,