У Львові стартувала Всеукраїнська акція «Свідомі пішоходи»

Новини 23 Травня, 2018 322

Сьогодні, 23 травня, у львівському парку «На Валах» (вул. Винниченка), відбувся старт Всеукраїнської акції «Свідомі пішоходи».

Під час заходу відбулись навчально-практичні заняття для дітей середнього шкільного віку. Усі учасники поділились на групи і навчались домедичної допомоги, особистої безпеки та правил дорожнього руху під наглядом патрульних полційських.

“Зараз закінчується навчальний рік і діти з міст будуть приїжджати до великого міста, до Львова, на екскурсії, фестивалі та інші атракції. І для того, щоб діти пам’ятали, як треба поводитись на дорогах та в людних місцях, ми будемо показувати і проговорювати це в ігрових формах. Ми також ознайомимо з велопатрулем і розкажемо про специфіку роботи. Наше завдання максимально поінформувати і роз’яснити все дітям”, – розповіла начальник відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції львівської області Тетяна Капись.

На дорогах України та області зокрема, стається чимало ДТП за участю пішоходів, тож така акція перш за все має на меті краще проінформувати громадскість про небезпеку, яка чатує на дорогах:

“За останні 6 років в Україні 1400 дітей загинули через ДТП. Ми повинні робити кроки, аби подолати цю статистику. Кожен має бути свідомим пішоходом і відповідати за власну безпеку. Якщо кожен учасник дорожнього руху буде неухильно дотримуватись правил дорожнього руху – громадський простір стане безпечнішим. Ми стартуємо з Львівської області і маємо надію, що нас підтримає Черкаська та Дніпропетровська області”, – зазначила організатор акції Світлана Снігур.

Діти, які взяли участь у акції, із задоволенням слухали настанови патрульних, відповідали на питання та брали активну участь у навчаннях:

“Акція не тільки пізнавальна, але й цікава для мене. Дізналась сьогодні як правильно надавати швидку медичну допомогу, тема медицини мені дуже подобається, можливо,  у майбутньому я стану лікарем, який буде рятувати життя дорослих та дітей”, – розповіла п`ятикласниця Оля.

Додамо, що у планах робити схожі акції щокварталу у різних районах міста, аби покращити статистику на дорогах міста та області:

“Маємо вийти на кращу статистику дорожньо-транспортних пригод і травматизму. Для цього потрібно якнайкраще інформувати громадськість і проводити всілякі можливі акції для привернення уваги до цієї теми”, – резюмував т.в.о. директора департаменту дорожнього господарства та зв’язку Роман Кокотайло.

Всеукраїнська акція «Свідомі пішоходи», Львів, 23 травня 2018 року

Всеукраїнська акція «Свідомі пішоходи», Львів, 23 травня 2018 року

Всеукраїнська акція «Свідомі пішоходи», Львів, 23 травня 2018 року

Всеукраїнська акція «Свідомі пішоходи», Львів, 23 травня 2018 року

Коментарі

Позначки: , ,