У Львові продають квартири у незаконних новобудовах

Новини 15 Березня, 2019 76

Фото: «Антикорупційний моніторинг Львівщини»

У Львові на вул. Кн. Ольги, 1-5 ще минулого літа ТОВ “Львівська Мрія”розпочала будівництво двох багатоквартирних житлових будинків з вбудованими нежитловими приміщеннями.

Як повідомляє «Антикорупційний моніторинг Львівщини», на паспорті об’єктів вказано, що зведення висоток відбувається на замовлення Західного управління капітального будівництва Міністерства оборони України, а у забудовника є усі необхідні документи на таке будівництво. Однак вказаний дозвіл «На виконання будівельних робіт” № ІУ 113183311611, що виданий 27 листопада 2018 року, є відсутній в єдиному реєстрі дозвільних документів Держархбудінспекції України. Це означає, що будівництво є незаконне, а забудовник водить потенційних покупців в оману.

Скриншот/Facebook

Допоки триває незаконних будівництво, недобросовісний забудовник активно, через сайт (http://www.mriya.lviv.ua/…/obje…/vul-knjagini-olgi-1-5.html…), продає квартири у цих новобудовах. Вочевидь, громадянам продають квадратні метри у самобуді, на які вони не зможуть оформити право власності без звернення до суду і тривалої тяганини із чиновниками.

Схема «наживи» ТОВ «Львівська Мрія на довірливих покупцях виглядає наступним чином: підприємство починає будувати будинок без дозволу на виконання будівельних робіт → одночасно продає квартири (у спосіб членства в ЖБК, купівлі-продажу майнових прав або іншим) → після того як об’єкт збудують, люди, які придбали ефемерні «майнові права» (або отримали членство у ЖБК), не можуть оформити право власності на квартири.

Фото: «Антикорупційний моніторинг Львівщини»

ГО «Антикорупційний моніторинг Львівщини» уже направила звернення до Департаменту ДАБІ у Львівській області щодо проведення позапланової перевірки. Втім працівників контролюючого органу, наразі, не допустили на будівельний майданчик, навіть, попри те, що в цей ж час здійснювались роботи по викопуванню котловану. Також, з метою притягнення винних осіб до відповідальності, направлено два звернення у правоохоронні органи щодо вчинення самоправства забудовником ТОВ «Львівська Мрія» та шахрайських дій по відчуженню квартир, дозволу на зведення яких не було отримано.

 

Коментарі

Позначки: ,