У Львові 20 автомобілів патрульної поліції не експлуатуються через ДТП – депутат

Новини 27 Липня, 2018 135

Фото ілюстративне. Джерело: zaxid.net

Депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич повідомив, що 20 службових автомобілів патрульної поліції у Львові, не експлуатуються через ДТП.

Це Ігор Зінкевич повідомив 27 липня, у своєму коментарі щодо причин відсутності автомобілів патрульної поліції Львова на чергуванні.

«Мене попросили прокоментувати причину відсутності автомобілів патрульної поліції Львова на чергуванні і чи дійсно є така біда.  Справа в тому, що загалом у Львові є приблизно 110 автомобілів, які перебувають на експлуатації у патрульній поліції, з них 40 автівок з різних причин (не лише ДТП) не використовуються. Приблизно 20 з них, не експлуатуються саме через ДТП. Проблема в тому, що або страхова компанія ще не перерахувала кошти, або немає судового рішення щоб визначити хто оплатить, на яке теж треба час», – зазначив Зінкевич.

Він також відмітив, що ще 20 автомобілів не експлуатують через поломки в часі експлуатації чи гарантійних ремонтів.

«Тобто, приблизно 70 автомобілів зараз є в належному стані та експлуатуються патрульною поліцією міста Львова», – написав депутат.

Він також констатує, що загалом за три роки зафіксовано приблизно 150 ДТП за участі поліцейських автомобілів, за ці ж три роки було менше 30-ти ДТП скоєні з вини самої поліції.

«Також, з інформації ЗМІ, ще досі не проведений тендер на затвердження страхової компанії на нові автомобілі «Шкода»,  які недавно отримали в управління поліції і немає остаточної страхової компанії, яка співпрацюватиме з поліцією. Минулого року була резонансна ситуація з “лисими” колесами автівок, а зі столиці банально не переводились кошти для того, щоб “перевзути” машини а відповідальність на водію патрульної машини», – інформує Зінкевич.

На його думку, «все це в комплексі й створює таку ситуацію, яку ми зараз маємо і, враховуючи все вище написане, ніхто не хоче брати на себе відповідальність. В той же час відправляються різноманітні звернення на Київ з проханням допомогти у вирішенні таких проблем таким фінансових проблем так як всі ці проплати і тендери відбуваються в Києві в міністерстві і які ми тут на місці у Львові не можемо вирішувати».

Коментарі

Позначки: , , ,