У львівському трамваї побили трансгендерну жінку

Новини 20 Серпня, 2018 183

У Львові невідомий чоловік напав на трансгендерну жінку Анастасію-Єву Крістель Домані.

Про це повідомляє сама постраждала.

“Учора мене побили, вперше в житті, на ґрунті ненависті і через мою гендерну ідентичність”, – заявила  Анастасія-Єва Крістель Домані.

Вона зазначила, що напад відбувся у трамваї, інформує Форпост.

Чоловік почав гучно обговорювати мою зовнішність, кричати “що це зайшло?” і підсів на вільне праворуч від мене сидіння. Хапав за лікті і погрожував. На півслові він б’є мене у праву частину вилиць, окуляри розбиваються. Потім ще два удари – у лоб і голову,
– написала Крістель Домані.

Вона зазначила, що люди, які знаходилися в громадському транспорті ніяк не відреагували на інцидент, повідомляють у Канал 24.

“Додумалася включити камеру і тремтячими руками встигла зробити фото відморозка поки він не відвернувся, стоячи на сходах для виходу на зупинці “Вулиця Северина Наливайка”, – додала постраждала.

Після цього вона одразу почала викликати поліцію. Згодом отримала дзвінок, що наряд не зможе оперативно прибути на місце події, тому натомість краще прийти у районний відділ Львівського міського управління МВС України Галицького району. Окрім того, Крістель Домані зняла побої у травмпункті 8 міської клінічної лікарні.

Сьогодні вона вже отримала виписку з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Довідка:
Трансгендерність – збірний термін для позначення явищ незбігання соціальної (гендер) і біологічної статі. Трансгендерність не залежить від сексуальної орієнтації; трансгендерні люди можуть ідентифікувати себе як гетеросексуали, гомосексуали, бісексуали та ін. (деякі трансгендерні люди вважають, що усталені категорії сексуальної орієнтації незастосовні до них).

Коментарі

Позначки: ,