Турківщина стала ще ближчою до відкриття пункту пропуску “Лопушанка – Міхновець”

Новини 16 Квітня, 2019 894
Турківщина стала ще ближчою до відкриття пункту пропуску "Лопушанка - Міхновець"

Турківщина стала ще ближчою до відкриття пункту пропуску "Лопушанка - Міхновець"

15 квітня 2019 року ми зробили черговий вагомий крок до відкриття пункту пропуску “Лопушанка-Міхновець”. Про це у Фейсбуці повідомив нардеп Андрій Лопушанський.

На території Турківщини цілий день працювала українсько-польська група експертів, яка складалася з представників митних та прикордонних служб, міністерств, інших органів влади та місцевого самоврядування обох країн. Спершу делегація відвідала село Лопушанка з метою огляду території майбутнього пункту пропуску та інфраструктури навколо. Іноземні гості були приємно вражені красою місцевості та гостинністю мешканців Лопушанки та прилеглих сіл, які організували частування для почесних гостей”, – написав нардеп.

По обіді в приміщенні Турківської обласної ради відбулося засідання, за результатами якого сторони підписали протокол, який відкриває нам прямий шлях до підписання міжурядової угоди про відкриття нового пункту пропуску.

Зокрема, в протоколі зазначено наступне:
‼️Експерти оглянули місцевість між населеними пунктами Лопушанка (Україна) та Міхновець (Республіка Польща) в районі 364 прикордонного знаку на предмет можливості будівництва нового пункту пропуску та оцінили географічні умови даної ділянки, близькість до населених пунктів по обидва боки кордону та потребу в розбудові інфраструктури для будівництва нового пункту пропуску.
‼️Сторони вважають, що можливе будівництво пункту пропуску Лопушанка-Міхновець на паритетних засадах слід реалізовувати на території України, а вид та категорію пункту пропуску слід визначити в майбутньому у встановленому порядку.
‼️Сторони погодились, що усі вищезгадані домовленості повинні бути виконані компетентними органами обох країн.

“Хотів би висловити щиру подяку голові української групи експертів Anatoliy Sachenko та голові польської групи експертів полковнику Анджею Попку, за величезний обсяг роботи, яку провели їх відомства при підготовці даного виїзного засідання. Також хотів би подякувати особисто Генералові Андрієві Кучеренку та Миколі Погибі, які представляли МЗС та Держприкордонслужбу України, за незмінну підтримку в реалізації даного проекту.  Окрему подяку висловлюю Турківській районній раді, Турківський РДА та головам прилеглих сільських рад, які внесли вагомий внесок у організацію цього надважливого заходу. Впевнений, що лише щоденна спільна кропітка праця дозволить нам здійснити мрію турківчан та відкрити довгоочікуваний пункт пропуску “Лопушанка-Міхновець””, – написав народний депутат.

Вчора 15 квітня 2019 року ми зробили черговий вагомий крок до відкриття пункту пропуску ""Лопушанка-Міхновець".На…

Опубліковано Андрієм Лопушанським Вівторок, 16 квітня 2019 р.

Коментарі

Позначки: , ,