Цими вихідними у Львові святкуватимуть День пластуна

Новини 16 Жовтня, 2019 1 284

Львів’ян та гостей міста запрошують на наймасовіший фестиваль пластової творчості ʺДень пластунаʺ, який відбудеться 19−20 жовтня у Виставковому центрі ʺПівденний-EXPOʺ.

Про це інформує прес-службі ЛМР, пише 4studio.

Учасниками заходу будуть більше двох тисяч пластунів зі всієї України.

ʺДень пластунаʺ — це щорічне свято для пластової спільноти, яке більше 20 років проводиться у Львові, та збирає пластунів зі всіх осередків. На заході українські скаути мають змогу проявити свої командні здібності у різних конкурсах, а також зустріти таборових друзів.

Цьогорічний фестиваль присвячений 30-літтю відновлення Пласту в Україні.

Основним змаганням для команд є театральний змаг — учасники демонструватимуть свої акторські здібності на головній сцені фестивалю. Окрім того, змагатимуться у конкурсах акустичної пісні, інтелектуальному, фотографії та відео, танцю, стендапу, інсталяції, шведінгу та інстаконкурсі.

Довідково: У Львові є ЛММГО Станиця Львів Пласту НСОУ. У Станиці діє 37 юнацьких куренів та 7 новацьких гнізд. У Луцьку, до прикладу, є 3 курені. У Львові зараз є приблизно 2700 дійсних членів.

Львівська міська рада щороку фінансово сприяє ЛММГО Станиця Львів — Пласту Національної скаутської організації України — кошти виділяються на підтримку заходів організації, закупівлю туристично-спортивного інвентарю, на придбання меблів та на ремонт приміщень.

Зокрема, у 2017 році фінансова підтримка склала 2,2 млн грн, у 2018 році — 2,8 млн грн.

У 2017 році з бюджету міста кошти були виділені на: підтримку заходів — 450 тис. грн; закупівлю туристично-спортивного інвентарю — 302,9 тис. грн (намети туристичні, тенти, колонки, настільні дошки, маршрутизатори, настінні дошки, гучномовці, екрани), видатки на придбання меблів — 450 тис. грн; видатки на ремонт приміщень — 1 млн грн.

Також у 2017 році здійснювався ремонт приміщень на вул. Шептицьких, 16.

На виконання Програми розвитку пластового руху та Львівської міської молодіжної громадської організації ʺСтаниця Львів Пласту — Національної скаутської організації Україниʺ на 2018 рік були виділені такі кошти:

на проведення заходів Станиці Львів Пласту-НСОУ — 560 тис. грн;
на закупівлю спортивно-туристичного інвентаря — 324 тис. грн. Придбано спортивно-туристичний інвентар, відповідно до затвердженого списку, на суму 242205 грн. Економія коштів досягнута через закупівлю на ProZorro.
було виділено 960 тис. грн на ремонт приміщень на вул. Шептицьких, 16, які задіяні для діяльності пластових куренів.
У 2018 році виконано запланований ремонт приміщень на вул. Шептицьких, 16 на суму 564263 грн.

У 2019 році на виготовлення проектно-кошторисної документації з укріплення стін і повного ремонту всієї будівлі на вул. Шептицьких, 16 виділено і освоєно 200 тис. грн Галицькою районною адміністрацією.

На ремонт приміщення у Винниках у 2019 році залучено кошти спонсорів у розмірі 500 тис. грн. За ці кошти піднято стіни горища і встановлено перекриття даху та деякі внутрішні стіни на горищі. Також в ЛКП ʺАгенція ресурсів Львівської міської радиʺ передбачено 1 млн грн на ремонтні роботи (зміцнення фундаменту і стін). Зараз виготовляється ПКД, яка має бути готова до 15 жовтня.

2019 року на підтримку ЛММГО Станиця Львів — Пласту Національної скаутської організації України у бюджеті міста Львова передбачено 2,5 млн грн.

На 2020 рік Франківською районною адміністрацією подано пропозиції щодо виділення 500 тис. грн на ремонт п’яти приміщень Пласту у Франківському районі. Галицькою районною адміністрацією подано пропозицію про виділення 8 млн грн для проведення капітального ремонту приміщення на вул. Шептицьких, 16. В прогнози бюджету розвитку на 2021 та 2022 роки запропоновано кошти на виготовлення ПКД та виконання ремонтних робіт приміщень Станиці Львів у Галицькому районі.

Коментарі

Позначки: , , , ,