Це голос Криму і окупованих територій, – Федина про Мустафу Джемілєва

Новини 29 Серпня, 2019 172
Софія Федина. Фото: Прямий.

Софія Федина. Фото: Прямий.

Мустафа Джемілєв символізуватиме для жителів окупованих територій наше бажання повернути Крим і звільнити Донбас.

Про це заявила народна депутат  від політичної партії “Європейська Солідарність” Софія Федина, пише Прямий.

Заявила член фракції політичної партії “Європейська Солідарність” Софія Федина, під час обговорення кандидатів на посаду заступника голови Верховної Ради України.
“Європейська Солідарність” заявила про свою опозиційність, тому ми маємо претендувати на крісло віце-спікера. І на цю позицію пропонуємо людину, яка є не тільки Героєм України, не тільки лідером кримськотатарського народу і борцем за права людини. Але й також одним із найповажніших людей не тільки у цій парламентській залі, а й у всій Україні. Мустафа Джемілєв – це по суті голос Криму і голос окупованих територій”, – зазначила вона.

Вона наголосила, що Верховна Рада має чітко демонструвати свої державницькі пріоритети, серед яких відновлення територіальної цілісності України, і в кадрових рішеннях це потрібно чітко артикулювати.

“І якщо ми дійсно парламент, який хоче повернути Крим додому, який хоче, щоб Донбас знову був вдома, то ми повинні призначити людину, яка буде ретранслювати позиції тих регіонів. І яка буде для усіх людей з окупованих територій символізувати те, що ми не здаємося і ми боремося за територіальну цілісність і суверенітет України. Також це є потужний сигнал для міжнародної спільноти про те, що Крим – це Україна, Донбас – це Україна. І ми будемо боротися за те, щоб Україна була суверенна і цілісна”, – додала вона.Софія Федина

Коментарі

Позначки: ,