Спроба перетворити дебати в шоу – не вдалася, – Порошенко

Новини 17 Квітня, 2019 34

Петро Порошенко у Стрию, 29.03.19, фото: 4studio

Спроба перетворити дебати в шоу – не вдалася. Про це повідомив чинний президент України Петро Порошенко під час дискусії з громадянським суспільством. Трансляцію вів “Прямий“.

“Я бачу, що спроба перетворити дебати в шоу не вдалася, спільними зусиллями ми маємо надію, що дебати все таки відбудуться. Нехай це буде і 19-го числа. Ми не дамо уникнути формату дебатів. Ми будемо наполягати на тому щоб дебати відбувались відповідно до закону по формату, яке затверджено Суспільним мовленням, затверджено ЦВК і чітко відображено в законі і дасть можливість принаймні за цей короткий час проінформувати про те, щоб суспільство не купувало кота в мішку, бо зараз виглядає саме так. Якщо в першому турі, це було поприколюватись, то на сьогоднішній день загрози зашкалюють”, – наголосив Порошенко.

Нагадаємо, представники кандидата у президенти Володимира Зеленського організовують безкоштовну поїздку з Кіровоградської області до Києва на концерт, що відбудеться на НСК “Олімпійський” перед запланованими дебатами між кандидатами у президенти 19 квітня.

Нагадаємо, 14 квітня о 14:00 на НСК “Олімпійський” відбулися дебати, на які не з’явився кандидат у президенти України Володимир Зеленський.

31 березня Петро Порошенко назвав дебати ключовим елементом другого туру президентських виборів. Про це він заявив журналістам  після виступу за результатами перших екзит-полів.

“Щоб не було жодних сумнівів – вибори у другому турі, і ключовим елементом мають бути передвиборчі дебати. Той, хто буде ухилятися, він буде знати, що йому нема чого сказати”, – наголосив президент.

Протягом кількох днів команда кандидата в президенти Володимира Зеленського висувала нові та змінювала умови щодо участі в дебатах. Через непевну позицію Зеленського в соцмережах  навіть запустили флешмоб #хочубачитидебатищоб закликати його взяти участь у відвертій розмові.

Нарешті 3 квітня Володимир Зеленський відповів на запрошення чинного президента Петра Порошенка на дебати, викликавши його у відповідь і висунувши свої умови. Зокрема, він зазначив, що хоче дебатувати на стадіоні “Олімпійський”, щоб на дебати могли прийти всі охочі журналісти.

Коментарі

Позначки: