Нинішній рік буде одним із найтепліших в історії – ООН

Новини 06 Листопада, 2017 38

Ілюстративне фото

Про це заявив генеральний секретар Всесвітньої метереологічної організації ООН (ВМО ООН) Петтері Таалас

Нинішній, 2017 рік може стати одним із трьох найтепліших від початку метеорологічних спостережень, що ведуться з ХІХ століття. Про це заявив генеральний секретар Всесвітньої метереологічної організації ООН (ВМО ООН) Петтері Таалас 6 листопада на відкритті Кліматичної конференції ООН в Бонні, повідомляє DW.

Як зазначив у виступі на конференції прем’єр-міністр Фіджі Френк Баінімарама, 2016 рік був рекордним і за обсягом викидів парникових газів. “Ми мусимо дотримуватися наших зобов’язань і не відступати від них”, – наголосив Баінімарама.

За його словами, лише виконанням зобов’язань знизити обсяги викидів парникових газів можна обмежити глобальне потепління на 1,5 градуса Цельсія. Баінімарама також вказав на велику кількість лісових пожеж і повеней, а також танення льодовиків як наслідки глобального потепління.

Тим часом Німеччина заявила про виділення країнам, що розвиваються, додатково 100 мільйонів євро для боротьби з наслідками глобального потепління. Ці кошти підуть в адаптаційні фонди для допомоги бідним країнам підлаштуватися під глобальні зміни клімату. “Ми посилаємо таким чином чіткий сигнал: Німеччина солідарна з людьми і країнами, які особливо постраждали від зміни клімату”, – заявила міністр з питань довкілля Барбара Гендрікс.

Як зазначається, до цього часу Німеччина надала 240 мільйонів євро зазначеним фондам.

Цьогорічна Конференція ООН з проблем глобальних змін клімату мала відбутися на островах Фіджі, однак архіпелаг виявився технічно неспроможним прийняти на своїй території 25 тисяч гостей. Тож захід вирішили перенести до Бонна, де розташована штаб-квартира Секретаріату Рамкової конвенції ООН щодо змін клімату.

Відкриття конференції у Бонні супроводжувалося традиційною для Фіджі церемонією прийому гостей.

Коментарі

Позначки: , , ,