Німеччина зупинила розслідування справи про шпигунство для Ердогана

Новини 06 Грудня, 2017 67

Ілюстративне фото

Німецькі прокурори заявили, що припинили розслідування щодо семи осіб за підозрою у шпигунстві за опонентами турецького уряду

Федеральна прокуратура Німеччини заявила в середу, що не знайшла достатніх доказів для розгляду справи проти семи осіб, інформує The Associated Press.

Судді раніше відмовлялися видавати ордер на арешт підозрюваних, які, як заявили прокурори, вже покинули Німеччину. Їхнє поточне місцеперебування невідоме.

У цій справі в основному залучені клерикали, пов’язані з “Турецько-ісламським союзом з релігійних справ” (DITIB), який німецькі чиновники підозрювали у зборі інформації для представників турецького урядового офісу з питань релігійних справ про можливих прихильників проповідника Фетхуллаха Гюлена.

Як відомо, турецький уряд звинувачує його в організації невдалої спроби державного перевороту в минулому році. Однак, друге розслідування щодо турецького громадянина за підозрою у шпигунстві за прихильниками Гюлена триває.

Раніше повідомлялося, що у Німеччині розслідують справу стосовно 20 громадян Туреччини, підозрюваних у шпигунстві на користь турецького уряду.

Коментарі

Позначки: , ,