На сайті МВС з‘явиться розділ «Злочини проти журналістів та стан їх розслідування»

Новини 07 Листопада, 2019 88

Фото: ФБ/Sergiy Tomilenko

На сайті Міністерства внутрішніх справ з 7 листопада з‘явиться розділ «Злочини проти журналістів та стан їх розслідування», де відомство звітуватиме про розслідування нападів на журналістів і перешкоджання їхній професійній діяльності.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на видання ZMINA, про це 6 листопада під час парламентських слухань «Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення» повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Він розповів, що під час зустрічі міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з керівництвом Національної спілки журналістів України в МВС вирішили призначити відповідального за контакти з журналістським середовищем і організацію безпеки журналістів і Аваков доручив виконувати ці повноваження саме Антону Геращенко.

За словами заступника міністра, на сайті буде об’єктивна і оперативна статистика про те, на якому етапі знаходяться справи щодо перешкоджання журналістам.

«Я хочу відповідально заявити, що забезпечення безпеки журналістів є справою нашої честі», – підкреслив Геращенко.

Голова НСЖУ Сергій Томіленко під час свого виступу з трибуни ВР позитивно відзначив конструктивні домовленості з МВС, але зазначив, що про поступ в цій сфері можна буде говорити лише після того, як будуть досягнуті певні результати. Зокрема покарані винні у резонансних злочинах проти журналістів.

Голова комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко у своєму виступі повідомив, що у Генеральній прокуратурі України також можуть створити спеціальний прокурорський підрозділ і спеціальні слідчі групи, які розслідуватимуть справи щодо журналістів.

“Злочини проти журналістів, оскільки це є “четверта влада”, мають розглядатися окремо. Принаймні на рівні генерального прокурора Рябошапки ми обговорювали питання створення спеціального прокурорського підрозділу, який буде розслідувати справи проти журналістів, на рівні міністра внутрішніх справ Авакова – про створення спеціальних слідчих груп”, – сказав він.

Раніше про регулярне звітування силовиків про стан справ щодо нападів на журналістів і перешкоджання їхній професійній діяльності просили різні медіаорганізації та ЗМІ. Зокрема про це йшлося у зверненні Медіаруху до президента Володимира Зеленського  з нагоди дня журналіста.

 

 

Коментарі

Позначки: , ,