На Львівщині затримали зловмисників, причетних до скоєння розбійного нападу на таксиста

Новини 20 Серпня, 2018 96
На Львівщині затримали зловмисників, причетних до скоєння розбійного нападу на таксиста

На Львівщині затримали зловмисників, причетних до скоєння розбійного нападу на таксиста

Четверо мешканців Пустомитівського району, погрожуючи ножем, заволоділи автомобілем та грошима

Сьогодні, 20 серпня, о 3.20 до поліції звернувся 31-річний житель Яворівського району. Чоловік повідомив, що при в’їзді у село Суховоля четверо невідомих, погрожуючи ножем, заволоділи його автомобілем «Фольксваген Бора» та грошовими коштами в сумі 1200 гривень. Про це інформує відділ комунікації поліції Львівської області.

Відразу було введено оперативний план «Перехоплення». Орієнтування на автомобіль було розіслано усім підрозділам поліції Львівщини, а також повідомлено громадськість.

Близько 7.30 викрадений автомобіль був виявлений у селі Зимна Вода на Пустомитівщині. Водій на вимогу працівників патрульної поліції не зупинився та намагався втекти. Правоохоронці наздогнали транспортний засіб та затримали двох зловмисників, котрі перебували в автомобілі.

Інших двох причетних до нападу працівники поліції затримали в одному з готелів поблизу Львова.

Усі вони – мешканці Пустомитівського району віком 19-34 роки.
Правоохоронці встановили, що в центрі Львова зловмисники підсіли в таксі і замовили поїздку в місто Городок.
У селі Суховоля вони попросили таксиста зупинитись і, приставивши ніж до його обличчя, заволоділи автомобілем, а також документами та грошима. Скориставшись нагодою, водій вистрибнув з машини та втік.

«Нападників вдалося затримати завдяки злагодженій роботі усіх підрозділів поліції Львівщини, а також небайдужих громадян. Зараз правоохоронці проводять першочергові слідчі дії, вилучено всі речові докази, призначено експертизи. Щодо зловмисників вирішується питання про їхній арешт», – розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління Нацполіції у Львівській області полковник поліції Тарас Сабанюк.

За цим фактом відкрито кримінальні провадження за ч.2 ст.187 (розбій) та ч.2 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує позбавлення волі від семи до десяти років із конфіскацією майна. Проводиться досудове розслідування.

Коментарі

Позначки: ,