На Львівщині тривають робочі зустрічі в ОТГ щодо протидії торгівлі людьми

Новини 29 Листопада, 2018 61

Відповідно до нових змін у законодавстві органи місцевого самоврядування залучатимуть до кола суб’єктів Національного механізму взаємодії, які мають протидіяти торгівлі людьми.

Про це сьогодні, 29 листопада, повідомили під час прес-конференції щодо механізмів боротьби з сучасним рабством в об’єднаних територіальних громадах.

Із серпня подібні робочі зустрічі відбулись уже у п’ятнадцяти ОТГ та п’ятьох містах обласного значення.

«Питання протидії торгівлі людьми надзвичайно важливе та актуальне, особливо в час війни. Сьогодні статус особи, що постраждала від торгівлі людьми, встановили для понад тридцяти осіб. Такі особи уже отримали психологічну, юридичну, соціальну допомогу, однак нам іще є над чим працювати», – зазначила заступник голови Львівської облдержадміністрації Оксана Стоколос-Ворончук.

В межах реалізації проекту “Впровадження Національного механізму суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми” у Львівській області відбуваються акції та заходи спрямовані на підвищення обізнаності населення про можливі ризики.

«Деякі люди, які є жертвами торгівлі, навіть не підозрюють про те, що вони постраждали від цього. Такі випадки ми виявляєм періодично, проводячи акції щодо протидії сучасному рабству», – розповіла головний спеціаліст відділу сімейної політики департаменту соцзахисту населення Львівської ОДА Наталія Горун.

У свою чергу, мережа служби у справах дітей працює над унеможливленням тих випадків, що призводять до торгівлі дітьми.

«Серед основних чинників, що так чи інакше призводять до випадків торгівлі дітьми – правова необізнаність, низький рівень життя, брак доступу до інформації. До виявлення таких випадків залучені усі уповноважені структури і час від часу проводимо рейди щодо виявлення дітей та родин, а також ведемо облік, аби мінімізувати рівень потенційного втягнення неповнолітніх до жебрацтва. Робота наших служб націлена на виявлення таких випадків», – наголосив керівник служби у справах дітей Львівської обласної державної адміністрації Володимир Лис.

На Львівщині тривають робочі зустрічі в ОТГ щодо протидії торгівлі людьми. Фото: прес-служба ЛОДА.

На Львівщині тривають робочі зустрічі в ОТГ щодо протидії торгівлі людьми. Фото: прес-служба ЛОДА.

Коментарі

Позначки: , , ,