Міська рада Львова хоче підвищити вартість проїзду в маршрутках до 8 грн

Новини 15 Листопада, 2018 65

Ілюстрація: ukr.segodnya.ua

У міській раді Львова хочуть підвищити до 8 гривень вартість проїзду у громадському автотранспорті.

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на сайт Львівської міськради.

Як зазначається у повідомленні, такий тариф запропонувало встановити з огляду на подорожчання пального, запчастин і ріст зарплат міське управління автотранспорту. Рішення буде прийнято після консультацій із громадськістю.

“Із 14 листопада до 28 листопада 2018 року триватимуть консультації з громадськістю щодо проекту рішення виконавчого комітету «Про встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів у міському автомобільному транспорті»“, — зазначено у повідомленні.

Зауваження та пропозиції щодо встановлення нових тарифів можна подавати через Центри надання адміністративних послуг Львова, або як електронне звернення.

Як повідомлялося, львівські перевізники виступили з вимогою підвищити тарифи на проїзд у міських маршрутках до 9.20 грн, погрожуючи скоротити кількість автобусів на маршрутах або обмежити час перевезень до 21 години. Та депутати їх не підтримали. Тепер управління транспорту виносить на розгляд виконавчого комітету проект рішення щодо підняття тарифу на проїзд у маршрутках Львова до 8 грн, мотивуючи це тим, що вартість перевезення одного пасажира на прикладі Львівського комунального АТП-1 становить у середньому 8,21 грн. В інших підприємствах розрахунки щодо тарифу такі: ТзОВ «Фіакр-Львів» – 8,51 грн; ТзОВ «Успіх БМ» – 8,10 грн; ТзОВ «Міра і К» – 8,45 грн; ПАТ «Львівське АТП 14630» – 8,31 грн. У проекті тарифу застосований рівень прибутку для приватних підприємств у розмірі 15%.

Зараз вартість проїзду у міських автобусах становить 5 грн.

Коментарі

Позначки: , ,