Львівський суд виправдав івано-франківського журналіста, якого звинувачували у держраді

Новини 30 Травня, 2018 77

Руслан Коцаба. Фото: портал "Антикор"

Апеляційний суд Львівської області залишив у силі  рішення Долинського суду Івано-Франківської області для журналіста і блогера Руслана Коцаби, якого звинувачували у державній зраді. Судове засідання відбулося 29 травня.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook адвокат Тетяна Монтян.

Суд залишив без задоволення апеляційну скаргу прокурора на виправдальну ухвалу Долинського районного суду Івано-Франківської області.

Таким чином, Руслан Коцаба вважається невинуватим у злочинах, які йому інкримінувала прокуратура.

Як повідомлялося, Руслана Коцабу затримали у лютому 2015 року після того, як він поширив відеозвернення про відмову від мобілізації. Затриманого звинувачували за ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) та ч. 1 ст. 114-1 (Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань) КК України. Івано-Франківський міський суд не побачив у діях підсудного державної зради, але кваліфікував їх за ст. 114-1 КК України (перешкоджання законним діям Збройних сил України в особливий період) і виніс вирок – 3 роки і 6 місяців ув’язнення.

Після оскарження вироку Апеляційний суд Івано-Франківської області повністю виправдав Коцабу та визнав його невинним. Прокуратура оскаржила це рішення у ВССУ, який повернув справу на повторний розгляд.

Пізніше Долинський районний суд в Івано-Франківській області повернув прокурору обвинувальний акт щодо журналіста і блогера Руслана Коцаби.

14 березня 2018 року Верховний Суд доручив Апеляційному суду Львівської області повторно розглянути справу блогера і журналіста Руслана Коцаби.

 

Коментарі

Позначки: , ,