Глава МЗС Британії вважає нерозумним скасування візиту Трампа

Новини 09 Січня, 2018 114

Дональд Трамп і Тереза Мей. Фото: Reuters

Велика Британія не має скасовувати запрошення на офіційний візит для президента США Дональда Трампа

Про це заявив міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон, підкресливши, що Сполучені Штати є важливим союзником для країни, повідомляє Reuters.

“Я не вважаю, що це розумно”, – заявив Джонсон у відповідь на запитання опозиційного депутата про можливе скасування запланованого державного візиту Трампа, запрошення на який президент США прийняв у минулому році.

Міністр також додав, що США для Британії є важливими партнерами у багатьох сферах і будуть таким і надалі.

“Сполучені Штати є нашим найближчим, найважливішим партнером з безпеки і, звичайно, економічним партнером, і будуть такими і надалі”, – наголосив Джонсон.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що офіційний візит президента США Дональда Трампа до Великої Британії відклали до 2018 року. Як відомо, прем’єр-міністр Британії Тереза Мей запросила Трампа відвідати Велику Британію під час свого візиту до Вашингтона в січні минулого року. Однак після того, як британський політик Джон Берков фактично наклав вето на промову Трампа до парламенту, а клопотання проти його візиту до королівства підписали 1,85 мільйон людей, і протестні групи загрожували масовими демонстраціями через приїзд американського лідера, його візит було відкладено на невизначений термін.

Коментарі

Позначки: ,