Фермери Львівщини цьогоріч отримали понад 2 мільйони гривень на розвиток господарств

Новини 13 Грудня, 2018 85

Під головуванням заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Олени Ковальової відбулась чергова відео-конференція з представниками обласних аграрних відомств щодо державної підтримки розвитку галузі агропромислового комплексу у 2018 році.

Про це інформує прес-служба ЛОДА.

Так, у 2018 році на підтримку всіх програм галузі агропромислового комплексу виділено 6,3 млрд. грн., з яких 2,6 млрд. грн вже спрямовано отримувачам бюджетних коштів.
Урядом зроблена низка вдосконалень порядків використання коштів за державними програмами підтримки розвитку агропромислового комплексу, спрощені процедури отримання коштів, розширено перелік банків-партнерів, лібералізовані вимоги до отримувачів.

Особливу увагу приділили підтримці розвитку фермерських господарств, на що цього року виділено 1 млрд. грн.
Фермерами Львівської області по програмі Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств отримано 2 166,5 тис грн, з яких 15 фермерських господарств отримали часткову компенсацію за придбану с/г техніку, 27 фермерських господарств залучили кредити в державних банках на суму 10,4 млн грн, 9 господарствам нараховано компенсацію за придбане насіння;

5-м фермерським господарствам надано фінансову підтримку у формі пільгового кредиту на загальну на суму 1,2 млн грн.

Також програму доповнено двома новими напрямами: бюджетна дотація для новостворених фермерських господарств у розмірі 3,0 тис грн на 1 га землекористування, а також 5,5 прожиткових мінімумів на кожного члена фермерського господарства. На отримання дотацій за цими напрямами у Львівське відділення Укрдержфонду подали документи 178 фермерських господарств на загальну суму – 3 млн. грн .

За державною програмою в галузі тваринництва у Львівську область надійшло 25779,2 тис грн, з яких нараховано дотацію 55 с/г підприємствам за утримання корів на занальну суму 4197,25 тис грн, виплачено відшкодування закупівлі племінних тварин 15 господарствам на суму 6317,4 тис грн; 10,5 тис. фізичним особам виплачено дотацію за утримання 15,2 тис голів молодняку ВРХ на загальну суму 11,4 млн грн.

Крім того, до Міністерства аграрної політики та продовольства подані документи на виплату останнього траншу дотації 12,4 тис фізичним особам за утримання молодняку ВРХ на загальну суму 15,4 млн грн.

Коментарі

Позначки: , , ,